середа, 18 листопада 2020 14:44

Радник Єрмака пояснив своє звільнення

Радник Єрмака пояснив своє звільнення
12 листопада радник керівника Офісу президента Ігор Уманський подав у відставку. Фото: Facebook/minfin.gov.ua

Ігор Уманський подав у відставку з посади радника керівника Офіса президента Андрія Єрмака у зв'язку з невирішенням ситуації в Податковій та Митній службах.

Про це він розповів на брифінгу, повідомляє "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатам зі "Слуги народу" пояснили, як відповідати на закиди Уманського

Основний кейс Уманського в ОП стосувався боротьби зі схемами в Податковій і Митній службах. Пів року минуло, а кейс провалився, тому подав у відставку, пояснив політик.

"І ситуацію навколо митниці, і податкової, Автодору, загальне озвучував - реакція (керівництва ОП. - Gazeta.ua) була досить бурхлива, але, на жаль, я не побачив відповідних дій. Саме тому переконаний, що виключно через публічну позицію, через публічний тиск на очільників влади можливо змінити їхню позицію. Тому, щоб мати змогу публічно про це говорити, я написав заяву, бо маючи статус радника це робити некоректно та неетично. Заяву про відставку подав", - зазначив він.

"Напруження навколо "Великого будівництва" в суспільстві є давно, оскільки саме ця стаття видатків за останні роки зросла найбільше, зокрема бюджет на наступний рік, плановий, перевищує бюджет Міністерства оборони і дорівнює бюджету на всю систему охорони здоров'я".

"Я доповідав цю інформацію керівнику Офіса президента, на що отримав прохання зробити більш детальне дослідження. Я його зробив і півтора місяця тому передав відповідні матеріали керівництву Офіса. За моєю інформацією, ці матеріали вже вивчають правоохоронні органи", - додав Уманський.

Він також прокоментував інформацію щодо взаємозв'язку його відставки із ймовірним звільненням міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

"За ці 2 дні я побачив багато інсинуацій і спроб різних людей, політиків, експертів зробити висновок, що ж стоїть за цими заявами. У тому числі називали й прізвища деяких олігархів. Потім пов'язали це зі Степановим. Те, що відбувається в медичній сфері, відповідальність міністерства, і захищати пана Степанова має сам Степанов, і відповідати перед суспільством, чому за цих 8 місяців не було підготовлено систему. Він має також публічно відповідати, чому так мало було зроблено".

12 листопада радник керівника Офіса президента Ігор Уманський подав у відставку. Про її причини він обіцяв розповісти після прийняття рішенння за його заявою.

Колишній радник голови Офіса президента Ігор Уманський заявив про розкрадання 36 млрд грн. на "Великому будівництві" доріг Володимира Зеленського, виділених із фонду боротьби з коронавірусом. Про це він написав у Facebook наступного дня після відставки.

Зараз ви читаєте новину «Радник Єрмака пояснив своє звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути