вівторок, 08 жовтня 2013 17:50

Радісні нардепи привітали Кличка і дали грошей на перевибори - Рада відпрацювала вівторок
10

Фото: Фото: Сергій Старостенко

"Я хотів би привітати фракцію УДАР і особисто її лідера Віталія Кличка з перемогою його брата на минулому тижні", - каже у вівторок вранці з трибуни парламенту "регіонал" Микола Левченко. - Вся Україна вболівала, і це перемога усієї України, це перемога українського спорту".

Присутні аплодують. Дехто встає. Віталій Кличко всміхається. Потім іде до трибуни на виступ.

"До сьогодні всупереч Конституції та Бюджетному кодексу народні депутати досі не отримали проекту державного бюджету, - насуплюється. - Тепер нам кажуть, що економічний блок уряду перебуває в відрядженні. Не виконавши роботу вдома, зібралися за кордон. За такі дії повинна бути відповідальність. Буде справедливо, щоб за місяць, на який уряд затримав проект закону, члени Кабінету Міністрів повинні не отримати заробітну платню. Також необхідно прописати в Бюджетному кодексі не тільки процедуру ухвалення бюджету, а відповідальність уряду та особисто прем'єр-міністра за порушення терміну подання головного фінансового документу країни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко найсильніше не хоче виборів мера Києва - експерт

Ще виступають керівники фракцій "Батьківщина" та КПУ. Арсеній Яценюк закликає президента Віктора Януковича підписати Указ про помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Пояснює, що для цього є юридичні підстави. Петро Симоненко лякає українців перспективами від вступу до Євросоюзу - в країні відбудеться скорочення фінансування соціальних програм, підвищення ціни на газ і електрику власного виробництва.

По завершенню виступів від фракцій спікер Володимир Рибак вітає присутніх із днем юриста. Просить депутатів проголосувати за порядок денний третьої сесії. Депутати його провалюють. На табло — 211 при необхідних 226.

"Вже третій тиждень ми розглядаємо питання, яке за 22 роки приймалося кожен раз з першого разу. Що це таке? - кричить в мікрофон Рибак. - Я не буду більше ставити на голосування".

"Свободівець" Ігор Швайка тягне руку. Йому вмикають мікрофон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макеєнко каже, що у бюджеті достатньо грошей, щоб провести довибори

"Пропозиції щодо проекту порядку денного узагальнюються апаратом Верховної Ради за поданням комітетів, - говорить той. - Засідання комітету з питань регламенту, заступником голови якого я працюю, щодо формування питань порядку денного не проводилося".

Депутати ухвалюють порядок денний на тиждень. Спікер обіцяє, що тепер так буде постійно.

Потім виділяють майже 50 мільйонів гривень на вибори у п'яти проблемних округах та погашення боргу ЦВК. Комісія мала заборгованість 31 тис. грн. за відеоспостереження та відеозапис на виборах 28 жовтня минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Радісні нардепи привітали Кличка і дали грошей на перевибори - Рада відпрацювала вівторок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути