понеділок, 07 жовтня 2013 14:25

Єфремов сумнівається, що опозиція дійсно бажає вирішити питання Тимошенко

Єфремов сумнівається, що опозиція дійсно бажає вирішити питання Тимошенко
Фото: file.liga.net

Лідер фракції ПР Олександр Єфремов заявив, що не бачить юридичних підстав для підтримки клопотання про помилування Юлії Тимошенко.

Про це він заявив, відповідаючи на питання, чи підпише він звернення підтримки на прохання лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, передає Українська правда.

"Помилування має підписувати президент, і в нього мають бути юридичні підстави. З юридичної точки зору окрім бажання засудженого отримати помилування має бути ще кілька факторів: більше половини терміну він має відсидіти, а потім виникає питання, чи є інші судові процеси, а потім, чи є матеріальна заборгованість перед державою", - сказав він.

"Як мінімум на ці три питання ми маємо дати відповіді", - додав Єфремов. "Тому Арсеній Петрович, перед тим, як щось пропонувати, мав би зазирнути до законодавства", - додав він.

Водночас Єфремов зазначив, що скоріше за все, необхідно все ж таки ухвалити закон, який би дозволив Тимошенко виїзд закордон на лікування, однак цей закон на його думку, має розробити опозиція, оскільки для ПР "це було б гротескно". "Але, цього закону зараз ніхто не розробляє, тому треба зрозуміти, чого насправді хоче опозиція і чи дійсно вона бажає вирішити це питання", - додав він

У свою чергу голова ВР Володимир Рибак не зізнався, чи підпише він особисто відповідний лист підтримки. За його словами, він хоче спочатку побачити текст листа.

Зараз ви читаєте новину «Єфремов сумнівається, що опозиція дійсно бажає вирішити питання Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути