четвер, 17 березня 2011 11:42

Рада взялася за "газові договори" Тимошенко

Рада взялася за "газові договори" Тимошенко

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію стосовно обставин підписання "газових договорів" 19 січня 2009 року.

За відповідну постанову, внесену "регіоналкою" Інною Богословською проголосувало 256 народних депутатів.

До складу комісії, яку очолила Богословська увійшли, зокрема депутати Юрій Литвин, який став заступником "регіоналки", Олександр Бобильов та ін. Водночас фракція БЮТ відмовилася надсилати свої представників до складу цієї комісії

Представляючи постанову Інна Богословська зазначила, що газові договори, підписані за прем'єрства Тимошенко завдали суттєвих збитків Україні.

"Крім того, ми отримали інформацію з відкритих джерел про те, що незадовго до підписання угоди Росія пробачила компанії "Єдині енергетичні системи" борг у півмільйона гривень. Таким чином у нас є всі підстави говорити про державну зраду", - зауважила Богословська.

Зі свого боку прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв жартома запропонував відкрити проти Тимошенко ще одну кримінальну справу у зв'язку з заявою про борги компанії Тимошенко. Він також зазначив, що немає підстав  для створення цієї комісії.

Нагадаємо, що 19 січня 2009 року "Газпром" та "Нафтогаз України" підписали договорі про постачання газу до Україну. Згідно до документу. Ціна на газ для України визначається за формулою, виходячи з базової ціни у 450 доларів та залежить від ціни на нафту.

У 2010 році президент України Віктор Янукович та президент Росії Дмитро Медведєв підписали угоду, згідно до якої наша держава отримала знижку на газ у розмірі 100 доларів в обмін на пролонгацію аренди бази у Севастополі для ЧФ РФ.

Зараз ви читаєте новину «Рада взялася за "газові договори" Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути