Ексклюзиви
вівторок, 08 липня 2008 09:06

Фаворитка Тимошенко: БЮТ за продовження Великого Договору з Росією

Народний депутат від БЮТ, співголова парламентської групи з російсько-українських відносин Наталія Королевська вважає, що стосункам з Росією заважають штучні конфлікти.

"Я хочу абсолютно чітко сказати - позиція української групи депутатів зі зв"язків з РФ однозначна і незмінна - ми виступаємо за продовження Великого Договору і зміцнення україно-російських відносин на основі принципів стратегічного партнерства. Ми налаштовані гранично конструктивно в цьому питанні - і готові і далі обговорювати тему пролонгації Великого Договору з російською стороною", - прокоментувала Королевська заяву депутата російської Держдуми Костянтина Затуліна про зрив підписання українською стороною заяви про продовження Великого Договору про дружбу і співпрацю між Росією і Україною.

Королевська відзначає, що обидва проекти звернень, як відносно відміни списків персон нон-грата, так і про продовження дії Договору про дружбу і співпрацю були узгоджені представниками БЮТ, але остаточно можуть бути підписані лише після засідання української парламентської групи, яке заплановане на середу 8 липня. Співголова підкреслила, що в Одесі були присутні лише 11 народних депутатів від України, тоді як як складається група з 157 депутатів.

"Не потрібно ставити віз попереду паровоза. Сьогохвилинні інтереси і заробляння партійних і особистих політичних дивідендів не повинні бути такими, що визначають в перспективі взаємини наших держав", - сказала Королевська.

Депутат впевнена, що не має ніякого сенсу політизувати україно-російські відносини, вносити штучні конфліктні теми і проблеми до цих відносин - в цьому немає перспектив ні для України ні для Росії.

"Штучне нагнітання ситуації, резонансні заяви і взаємні докори", - це ті методи, які націлені тільки на розхитування ситуації. Націлені на негатив. Тому я прошу як російських колег, так і українських утриматися від жорстких заяв на цю тему. Тому що це не принесе користі ні народу України, ні народу Росії" - упевнена депутат.

Цензор.

Зараз ви читаєте новину «Фаворитка Тимошенко: БЮТ за продовження Великого Договору з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути