середа, 02 жовтня 2019 14:04

Рада позбавила фінансування з держбюджету Шарія і Кᴼ

Рада позбавила фінансування з держбюджету Шарія і Кᴼ
З держбюджету фінансуватимуть партії, які набрали 5%.

Верховна Рада ухвалила закон, який змінює форму управління Національним агентством із питань запобігання корупції, зобов'язує керівництво Офісу президента подавати електронні декларації, а також скорочує державне фінансування політичних партій.

"За" проголосували 237 народних депутатів.

Керувати діяльністю НАЗК замість 5 членів буде глава, який призначається та звільняється Кабінетом міністрів, пише "Інтерфакс-Україна"

У законі прописані вимогий обмеження для претендентів на посаду глави НАЗК. Його призначатимуть на 4 роки, одна і та сама людина не зможе обіймати дану посаду двічі поспіль, а однією з підстав для звільнення буде висновок комісії з незалежної оцінки ефективності діяльності НАЗК. Голова Агентства зможе призначити собі трьох заступників.

Право на держфінансування матимуть виключно партії, що на виборах набрали не менше 5% голосів. Раніше було 2%.

Партіям щороку виділятимуть соту частину від мінімальної заробітної плати, помножену на загальну кількість виборців по багатомандатному виборчому округу на останніх виборах до парламенту. Зараз коефіцієнт становить дві соті.

Закон набуває чинності на наступний день після публікації.

Із набуттям чинності закону достроково припиняються повноваження членів НАЗК, керівництва його апарату, членів громадської ради при Агентстві.

За 2 місяці Кабмін повинен забезпечити проведення конкурсу з відбору голови НАЗК.

Закон про запобігання корупції поширюватиметься на посади в Офісі президента, яких призначає і звільняє глава держави, патронатної служби та на помічників суддів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді послали Путіна

На позачергових виборах до Верховної Ради 21 квітня 5% подолали "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Батьківщина", "Європейська солідарність", "Голос".

2% подолали Радикальна партія Олега Ляшка, "Сила і честь", "Опозиційний блок", "Українська стратегія Гройсмана", Партія Шарія, "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Рада позбавила фінансування з держбюджету Шарія і Кᴼ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути