понеділок, 09 квітня 2007 14:42

Рада попросила США і Росію прислати своїх спостерігачів

Верховна Рада просить голів держав, урядів і парламентів країн Європи, країн-гарантів безпеки України міждержавних і міжпарламентських організацій направити до України офіційних представників своїх країн, посередників і спостерігачів за розвитком подій.

Про це мовиться у відповідному зверненні, прийнятому Верховною Радою в понеділок на позачерговому засіданні. За ухвалення звернення проголосували 257 депутатів з 257 присутніх.

У обігу, зокрема, мовиться про те, що Верховна Рада України вимушена турбувати глав держав у зв"язку з безпрецедентною спробою Віктора Ющенка розпустити конституційно створений, на основі визнаних світом найдемократичніших виборів до парламенту".

Автори звернення знов підкреслюють, що для указу президента про достроковий розпуск парламенту не було ніяких юридичних підстав. "Спроби "зобразити" штучно спровокований конфлікт, як різновид політичної боротьби або застосування європейської практики дострокових виборів, спростовуються великою кількістю прикладів ігнорування конституції і законів, зневаги правами і свободами людей".

"Президент України свідомо і відверто вийшов за межі конституції України", - підкреслюють автори звернення. У зв"язку з цим депутати звертають увагу на небезпеку такого розвитку подій для українського суспільства, який загрожує суверенітету і цілісності країни, а таким чином і регіональній стабільності, просять глав держав прийняти заходи, які відповідають загальновизнаним демократичним цінностям і принципам і нормам міжнародного права.

"Зокрема просимо направити до України офіційних представників своїх країн, як посередників і спостерігачів за розвитком подій".

Верховна Рада України в своєму обігу завіряє глав держав в своїй пошані і відданості конституції України і всім міжнародним зобов"язанням, даних Україною, пише Інтерфакс-Україна.
Зараз ви читаєте новину «Рада попросила США і Росію прислати своїх спостерігачів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути