вівторок, 21 грудня 2010 19:44

Рада хоче заборонити платні телевікторини і рекламу ліків

Рада хоче заборонити платні телевікторини і рекламу ліків

Верховна Рада має намір заборонити трансляцію програм і передач з платними інтерактивними конкурсами.

За законопроект про внесення змін до закону України про телебачення і радіомовлення щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами, проголосували 253 народних депутата з 291 зареєстрованих у залі.

Проектом закону пропонується заборонити трансляцію програм і передач з інтерактивними конкурсами (вікторинами), умови яких передбачають, що телеглядачі і радіослухачі для отримання виграшу повинні сплатити телефонний дзвінок або відправити sms про свою участь у грі до теле-або радіоорганізації. У законі зазначається, що це передбачає, що учасник (телеглядач чи радіослухач) повинен заплатити гроші за з'єднання або телефонну розмову. Подібні програми допустимі тільки на каналах з обмеженим доступом.

У законопроекті наголошується, що дане положення не поширюється на трансляцію програм або передач з проведення розіграшів і лотерей, трансляцію програм або передач з проведення творчих конкурсів, спортивних змагань та на трансляцію програм або передач з проведення розіграшів на безоплатній основі для розважальних, благодійних і пізнавальних цілей .

Також Верховна Рада має намір посилити контроль за обігом лікарських засобів, харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, в тому числі заборонити рекламу ліків.

За закон у першому читанні про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері охорони здоров'я щодо посилення контролю за обігом лікарських засобів, харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів і дієтичних добавок, проголосували 260 народних депутатів з 295 зареєстрованих у залі.

Автори законопроект пропонують внести зміни до законів про охорону здоров'я, про лікарські засоби, про ліцензування певних видів господарської діяльності і про рекламу. Зокрема, до закону про охорону здоров'я пропонується надати право або можливості державі вводити деякі обмеження видів діяльності, в тому числі реклами лікарських засобів, медичних виробів, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання. До закону України про лікарські засоби пропонується внести зміни, які забезпечують право громадян на інформацію про лікарські засоби щодо дозволу до застосування.

Пропонується також ввести в дію державний реєстр лікарських засобів України і надавати інформацію про лікарські засоби в спеціалізованих виданнях, які призначені для медичних установ та лікарів.

Також пропонується внести зміни до закону про рекламу і заборонити рекламу лікарських засобів і обмежити рекламу медичних виробів і харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів і дієтичних добавок.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Рада хоче заборонити платні телевікторини і рекламу ліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути