Ексклюзиви
вівторок, 21 грудня 2010 17:02

"Регіонали" хочуть молитися перед засіданнями у Раді

"Регіонали" хочуть молитися перед засіданнями у Раді

Депутати від Партії регіонів пропонують після відкриття пленарного засідання співати в Верховній Раді молитву за Україну.

Про це йдеться в законопроекті, зареєстрованому у парламенті.

Згідно із законопроектом, хору пропонується виконувати молитву "Боже великий єдиний" після відкриття пленарного засідання в залі засідань Верховної Ради.

У пояснювальний записці зазначається, що "ухвалюючи Конституцію 1996 року, депутати в її преамбулі зазначили, що цей акт відбувається за усвідомленнями ними своєї відповідальності перед Богом".

"Верховна Рада є єдиним законодавчим органом, рішення якого мають визначальний вплив на життя мільйонів громадян. Таким чином, підвищення моральних та етичних засад діяльності парламенту є запорукою підвищення ефективності його роботи", - зазначається в проекті.

Також депутати наводять приклад Великобританії, де є традиція виконання молитовних творів об'єднувального змісту перед початком засідань.

"З прийняттям пропонованого проекту Закону буде вдосконалено процедуру відкриття пленарних засідань Верховної Ради", - додається в пояснювальній записці.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть молитися перед засіданнями у Раді ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути