четвер, 21 червня 2018 13:38

Рада дозволила створення Вищого антикорупційного суду

Рада дозволила створення Вищого антикорупційного суду
У держбюджеті на 2018 рік передбачили 36 млн грн на Вищий антикорупційний суд. Фото: ТСН

Парламент ухвалив законопроект про утворення Вищого антикорупційного суду за основу та вцілому.

Рішення підтримали 265 нардепів.

"Вітаю, колеги! Ми дали старт для імплементації створення Вищого антикорупційного суду", - оголосив спікер Андрій Парубій.

Заступник керівника президентської фракції Олексій Гончаренко сподівається, що антикорупційний суд запрацює через півроку.

"До кінця цього року всі необхідні процедури можуть бути завершені. Ухвалили закон, що антикорупційний суд має бути створений. Зараз ухвалюємо закон про статус суддів. І вся юридична робота для запуску суддів завершена - парламент і президент повністю виконали свою роботу. У бюджеті були виділені гроші на антикорупційний суд на цей рік. Далі починаються технічні процедури: оголошення конкурсу, відбір суддів, призначення, пошук приміщення", - сказав він післі голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на створення Антикорупційного суду в Україні

19 червня депутатам Верховної Ради тричі не вдалося внести законопроект про запуск антикорупційного суду у порядок денний. Це технічний документ, який регулює створення інституції. Його на розгляд парламенту вніс президент Петро Порошенко як невідкладний.

Створення антикорупційного суду має завершити масштабну антикорупційну реформу в Україні та дати поштовх до подальшої активної співпраці із західними партнерами, оскільки ухвалення цього законопроекту було чи не найважливішою вимогою для подальшого фінансування з їхнього боку.

Зараз ви читаєте новину «Рада дозволила створення Вищого антикорупційного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути