четвер, 15 лютого 2018 12:53

Рабінович публікує фейки про "арешт грошей Льовочкіна", щоб наростити свій рейтинг перед виборами та заробити на них – політолог

Рабінович публікує фейки про "арешт грошей Льовочкіна", щоб наростити свій рейтинг перед виборами та заробити на них – політолог
Політичний експерт Анне Бикова назвала головною причиною публікації фейкових документів Рабіновичем бажання потрапити на телеканали. Фото: Укрінформ

Документи про начебто арешт грошей народного депутата Сергія Льовочкіна, які оприлюднив Вадим Рабінович, – це явний фейк. Рабінович намагається будь-якими способами підвищити рейтинги, щоб на президентських виборах заробити як спаринг-партнер Порошенко або як торпеда опозиції. Про це написала політичний експерт Анне Бикова на своїй сторінці в "Фейсбук", наводячи докази своїх слів.

"Перше – нібито рішення суду, яка не перебуває ні в одному державному реєстрі судових справ. У ньому ж і суми, за словами Рабіновича, на 40 мільйонів євро. Зі слів Рабіновича, суд прямо вказує ці суми. Питання лише в одному, коли він (суд) зумів провести оцінку майна. Це перший факт фальсифікації – потрібен гучний заголовок", – пише Бикова.

Другим доказом політолог вважає неправдивість заяви Рабіновича про те, що він "заарештував будинок сам, але будинок заарештований на користь України". "Будь-який юрист точно знає, що це юридична казуїстика, і без залучення держави Україна таке рішення суд в ЄС прийняти не міг. Як ми добре знаємо, державу там ніхто не представляв. Це другий факт фальсифікації – немає однієї зі сторін, яка обов'язково повинна бути", – пояснює вона.

Третій доказ, на думку Бикової, це те, що Рабінович "вже вимагає віддати гроші людям та інше (все з його прес-конференції), та, якби ці 40 млн євро були реальністю, про це б говорили Порошенко/Луценко і весь "Народний фронт". "Але вони мовчать, знаючи, що ніяких грошей, будинку, суду і всього іншого немає. Тільки галас. Звичайні фейкові документи. Так ось, мовчання головних антикорупціонерів – третій факт фальсифікації. Вони б не мовчали в рік перед виборами", – розповідає вона.

Головною причиною того, що Рабінович публікує фейкові документи, політолог вважає бажання потрапити на телеканали і в новини.

"Велика сума, відоме ім'я, і ось він у заголовках. А поганого PR не буває. Оскільки до виборів трохи більше року, будь-який шум навколо нього повинен, за задумом, підвищувати рейтинг. У його політичного проекту рейтинги тільки у соціологів. Акцент на інформаційних каналах, які сумарно дивляться не більше 5% українців, не може давати високих рейтингів".

"Далі більше: фокус-групи на Південному Сході показують, що довіри Рабіновичу немає. Ніде правди діти, належність до держави Ізраїль (є чутки, що у нього два паспорти, один з яких – ізраїльський), дає можливість за першої нагоди втекти на Святу Землю. А там своїх не видають. Ставицький, міністр-утікач, ось уже так давно там. І люди розуміють це", – пише Бикова.

Політолог вважає, що Рабінович хоче стати вище за рейтингами, щоб на президентських виборах заробити як спаринг-партнер Порошенко або як торпеда опозиції.

"Він – гравець, але не політик. Його мета явно фінансова. Але якщо буде альтернатива у вигляді Опозиційного блоку, то комерційний проект може не злетіти", – вважає вона.

"Я переконана, що Вадим Зіновійович найближчим часом буде шуміти фейковими новинами, тільки от прикро, що йому ніхто не скаже на вушко, що країна змінилася і люди чудово розуміють його мотиви. У 2010 або 2013 року можна було грати в такі ігри, але поширення інтернету робить людей куди більш обізнаними. Наприклад, звичайний Google допоміг визначити, що до Льовочкіна у НАБУ претензій немає", – написала Бикова.

Зараз ви читаєте новину «Рабінович публікує фейки про "арешт грошей Льовочкіна", щоб наростити свій рейтинг перед виборами та заробити на них – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути