Ексклюзиви
четвер, 29 травня 2008 11:09

"Ющенко з перших днів існування демкоаліції оголосив війну Тимошенко"

Сьогодні підтримка або непідтримка Віктора Ющенка не має ніякого сенсу, тому що у нього вельми примарні шанси отримати перемогу на президентських виборах

Про це повідомив народний депутат України від БЮТ Володимир Полохало, коментуючи інформацію про те, що Юлія Тимошенко на майбутніх президентських виборах не підтримає кандидатуру Президента України Віктора Ющенка.

"Як говорять більшість серйозних політиків і аналітиків, сьогодні демократична коаліція існує тільки де-юре, її не існує де-факто. Де-факто існує якийсь обмежений, обрізаний варіант широкої коаліції, або неформальної тіньової коаліції, яку пов"язують з Балогою, Колесніковим, Ахметовим і самим Віктором Ющенком. Власне, такий формат коаліції, що передбачався 27 травня минулого року, коли Ющенко і Янукович разом із народом ухвалювали рішення про дострокові вибори. І сподівалися на відповідний результат 30 вересня 2007 року. Але результати виборів були несподіваними як для Партії регіонів, так і для Ющенка, і кількісно не могло бути широкої коаліції. Але це не означало, що сама ідея широкої коаліції, яка активно пропагувалася Балогою і до виборів, і після, втратила всякий сенс", - сказав політик.

На думку Володимира Полохала, Україна сьогодні демонструє ситуацію, коли є формальна, або видима, коаліція і неформальна, або тіньова, коаліція: "І зрозуміло, що підтримка Віктора Ющенка на президентських виборах означала підтримку цієї коаліції. А Партія регіонів є антиподом для Блоку Юлії Тимошенко. Завжди Тимошенко виступала проти широкої коаліції. І, природно, було б нонсенсом підтримувати сьогодні Ахметова, Колеснікова і Ющенка, які мають ось такий формат широкої коаліції".

Віктор Ющенко з перших днів існування демократичної коаліції оголосив війну самій коаліції і війну Тимошенко, вважає "бютівець": "Війна коаліції означала створення "Єдиного Центру". Це була ідея Віктора Ющенка і, як наслідок, ослаблення самої фракції і самої партії "Наша Україна". В даному випадку Президент робив свідомо ці кроки. І насправді він займався активним будівництвом широкої коаліції. Мова йде про те, що Віктор Ющенко провадить надзвичайно агресивні дії і своїми указами, й інформаційною війною, я б сказав, військові дії проти самої коаліції і проти БЮТ. У цих умовах підтримувати агресора, який своєю діяльністю веде до розвалу України, - це нонсенс", пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «"Ющенко з перших днів існування демкоаліції оголосив війну Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути