Ексклюзиви
пʼятниця, 14 березня 2008 10:39

"У нас повинна бути парламентська республіка, бо президентська - в нас не пройде"

Колишній Президент України в 1991-1994 роках Леонід Кравчук уважає парламентську республіку найбільш підходящою формою державного правління для України.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "Хрещатик".

"Я так думаю, що все-таки українське суспільство більше схильне до парламентської республіки", - сказав Кравчук.

Також він уважає, що змішані форми правління й президентська республіка не можуть ефективно функціонувати в Україні, тому що вони суперечать менталітету народу.

"Нам потрібна або президентська форма, як у США...Або це повинна бути парламентська республіка. Але не парламентсько-президентська й президентсько-парламентська республіки - вони для нас виявилися занадто складними. Ясно, що чиста президентська республіка в нас не пройде", - зазначив Кравчук.

Як повідомляло агентство, голова Верховної Ради Арсеній Яценюк уважає недоцільним повернення України до президентської форми правління.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко виступає проти збереження в новій Конституції змішаної форми правління у вигляді парламентсько-президентської республіки.

У період з 1995 по 1996 в Україні існувала форма правління, яку можна назвати президентською республікою.

В 2004 році в Конституцію були внесені зміни, у результаті яких було встановлено парламентсько-президентську форму правління.

Всі політичні сили, що пройшли до складу Верховної Ради 6 скликання, виступають за внесення змін до Основного закону і завершення початої в 2004 році політичної реформи, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"У нас повинна бути парламентська республіка, бо президентська - в нас не пройде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути