неділя, 03 жовтня 2010 19:54

"Скасування конституційної реформи зробили з прицілом на майбутнє"

"Скасування конституційної реформи зробили з прицілом на майбутнє"

Скасування конституційної реформи не призведе до відставки уряду або парламенту.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив член Правління Української Гельсинської Спілки, співкоординатор акції "Україна без Кучми", народний депутат України (1994-98) Володимир Чемерис.

"Безпосередніх наслідків, думаю, воно (скасування конституційної реформи - ред.) не нестиме. Маю на увазі відставку уряду або парламенту. Тому що політичний розклад цілком влаштовує Партію регіонів", - зазначив він.

"Але очевидно, що це зробили з прицілом на майбутнє, як запобіжний захід. Тепер, у випадку програшу ПР на наступних парламентських виборах, Янукович все одно збереже реальну владу. Загалом, це повне повернення до часів Кучми. На його авторитаризм суспільство вже раз відреагувало. Це зумовило падіння його режиму. Сподіваюсь, так буде й цього разу. Але цього разу далеко не політична опозиція буде контролювати, або тим більше, очолювати, такі процеси. Зараз - це повернення авторитаризму, авторитарний президентський режим", - додав Чемерис.

"Різні політики по-різному дивляться на те, що, власне, сталося. Є дві основні точки зору. Перша: що зараз відновили варіант Конституції 1996 року, а впродовж 2004-10 років діяли зміни, - тож міняти нічого не потрібно. Інша точка зору - що потрібно все змінити. Думаю, на другу точку зору ніхто не пристане, в тому числі нинішня влада. Бо нинішню владу обрали теж за Конституцією 2004 року. Думаю, нічого не змінять. Єдине, що будуть намагання внести якісь нові зміни до Конституції. Але Партія регіонів не має для цього конституційної більшості у 300 голосів. І ми бачимо, що комуністи не підтримують повернення президентсько-парламентської республіки", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «"Скасування конституційної реформи зробили з прицілом на майбутнє"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути