неділя, 03 жовтня 2010 12:05

У НУ-НС пояснили, навіщо Януковичу повернення повноважень Кучми

У НУ-НС пояснили, навіщо Януковичу повернення повноважень Кучми

Колишній народний депутат Борис Беспалий вважає рішення Конституційного суду щодо скасування політичної реформи 2004 року незаконним з правової точки зору.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Хоча й конституційна реформа тоді була незаконна. Тобто зміни до Конституції були прийняті беззаконно і так само скасовані. Я це рішення вважаю незаконним, тому що Конституційний суд до розгляду по суті може приймати ті закони, які діють на момент рішення. Він же не може прийняти до розгляду "Русскую правду" Ярослава Мудрого, бо вона закінчилась", - зазначив екс-депутат.

За його словами, дія закону N2222 про внесення змін до Конституції закінчилась тоді, коли останні зміни почали діяти - у 2006 році.

Беспалий підкреслив, що тепер в Україні вже діє Конституція 1996 року.

"Зворотної дії закон не має. Тобто ті рішення, які були прийняті два роки тому відповідно до того варіанту Конституції, який діяв тоді, залишаються чинними. Наприклад, Верховна Рада 2007 року обиралась на 5 років. От стільки вона і буде працювати. Бо тоді це було законно і конституційно. Але наступна Верховна Раду буде обиратися на чотири руки. Зараз ніяких додаткових рішень ні від кого не треба. Тому що рішення Конституційного суду є остаточним. Його не треба імплементувати. Воно є прямої дії", - зазначив політик.

В свою чергу народний депутат із фракції НУ-НС Іван Заєць, який брав участь у прийнятті Конституції 1996 року наголосив, що Конституційний суд вилучив із Конституції закон N 2222.

"Наче б то ми повернулися до редакції Конституції 1996 року. Таке неможливо. Конституційний суд не може приймати таке рішення, яке не підлягає імплементації. Ми бачимо діяльність, яка змінює форму державного правління в неконституційний спосіб. Конституційний суд підтвердив, що у 2004 році Партія регіонів, соціалісти та комуністи порушили процедуру прийняття змін, на що ми, як опозиція, їм тоді указували", - зауважив він.

"Януковичу потрібне таке повернення президентських повноважень, тому що Партія регіонів – це неоднорідне складне утворення. Це не є політична партія з ідеологічним спрямуванням. Там ідуть глибинні суперечливі процеси. Янукович хоче взяти максимальну кількість влади в свої руки і не бути заручником тих процесів", - додав "нунсівець".

Нагадаємо, Конституційний суд визнав неконституційним закон N 2222 про внесення змін до Конституції України та повернув Віктору Януковичу повноваження, які мав Леонід Кучма.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС пояснили, навіщо Януковичу повернення повноважень Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути