середа, 24 вересня 2008 13:36

"Секретаріат Ющенка використовує Яценюка" - Бала

Заяви невідставленого спікера парламенту Арсенія Яценюка щодо того, що в результаті розвалу коаліції уряд повинен подати у відставку, є механізмом в цілісній стратегії тиску Секретаріату президента на Кабінет міністрів України.

У цій концепції політичної комунікації еліт Яценюку відведена роль позаштатного спікера, яка ніяк не в"яжеться з претензіями нинішнього спікера на роль третьої сили.

Так прокоментував заяву голови парламенту директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Заява Яценюка з вимогою відставки Тимошенко є частиною стратегії тиску на Кабмін, розробленої на Банковій політтехнологами Балоги. Особливий цинізм ситуації підкреслює і вимогу президента до міністрів, призначених за квотою НУ-НС, до останнього моменту залишатися в уряді.

Заява спікера є виключно маніпулятивною політичною технологією, яка не передбачає аргументованої дискусії. Політична відповідальність - це не поза, з якою періодично виходять на люди псевдохаризматичні українські політики. Вища відповідальність уряду - зберегти соціальну і економічну стабільність, а не піти на вибори, голосно гримнувши дверима і зайнявшись популізмом", - сказав експерт.

На думку Бали, подібна позиція Яценюка, який реалізовує політтехнологічні розробки Балоги, істотним чином підриває його імідж представника третьої сили.

"Подібні заяви Яценюка серйозно дискредитують ретельно сформований імідж лідера третьої сили, що зароджується в Україні. Подібна політична самоідентифікація Яценюка, швидше, демонструє його несамостійність", - заявив директор АМС.

Зараз ви читаєте новину «"Секретаріат Ющенка використовує Яценюка" - Бала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути