Ексклюзиви
вівторок, 10 червня 2008 11:07

"Розпад коаліції розіграли ті, хто рік тому ініціював дострокові вибори Ради"

Секретар політради Соціалістичної партії України Ярослав Мендусь вважає, що народний депутат України Іван Плющ може увійти до коаліції і врятувати її від розпаду.

Про це Мендусь заявив в ефірі радіо "Ера-fm" 9 червня.

Він вважає, що карту розпаду коаліції розіграли ті ж політичні сили, які рік тому ініціювали дострокові парламентські вибори.

"Це зроблено для того, щоб "усмирити" амбіції прем"єра Тимошенко, показати і їй, і всій країні, хто контролює ситуацію", - переконаний Мендусь.

Проте політик не виключив, що у разі потреби, "врятувати" коаліцію може Плющ, написавши заяву про вступ до парламентської більшості. Плющ є креатурою Президента Ющенка, нагадав Мендусь.

Плющ і Ющенко говорять на одній мові

"Я уважно дивився всі репортажі і фотохроніку поїздки Віктора Ющенка до Петербургу, на Соловки, і скрізь поряд з ним був Іван Плющ. Це, як ви знаєте, політик, у якого особливі стосунки з Ющенком. Плющ і Ющенко говорять на одній мові, коли аналізують політичні ситуації", - відзначив Мендусь.

На його думку, розпад коаліції, вихід з неї двох депутатів ніяк не можна назвати "спонтанним".

Мендусь відзначив, що сьогодні багато хто стверджує, що це технологія Секретаріату Президента, що є інструментом в руках Віктора Ющенка, СП - лише зовнішнє тло.

"І Ющенко, і Тимошенко зараз найменше думають про державні інтереси. Обидва політики вийшли на президентську дистанцію, і не соромляться у обранні засобів для досягнення головної мети - президентського крісла. Прем"єр і Президент - це спринтери, і заради вищої влади готові на все: нестабільність парламенту, дискредитацію відносин з найближчими сусідами - Росією, експерименти з економікою і курсом валют", - підкреслив Мендусь.

За матеріалом: УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Розпад коаліції розіграли ті, хто рік тому ініціював дострокові вибори Ради"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути