неділя, 13 червня 2010 19:20

"Регіони" пішли на умови Литвина в обмін на місцеві вибори восени

"Регіони" пішли на умови Литвина в обмін на місцеві вибори восени

Спікер Володимир Литвин отримав від Партії регіонів політичні вигоди в обмін на зміну свого рішення щодо дати проведення місцевих виборів.

Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко у коментарі Gazeta.ua.

"Я думаю, що для Литвина дата проведення місцевих виборів не була принциповою. Це був лише привід для торгівлі з "регіоналами" для з'ясування інших відносин та інших проблем, які могли б бути пов'язані з його політичним майбутнім, з лоббістськими інтересами. Відбулася така собі торгівля.

"Регіони" щось пообіцяли або щось зробили і Литвин погодився на їхні умови", - сказав політолог.

На уточнююче запитання, чого можуть стосуватися домовленості між спікером та "Регіонами" Фесенко висловив думку, що мова може йти про законопроект про місцеві вибори.

"Переговори могли стосуватися деяких положень законопроекту про місцеві вибори. Там були новації щодо голосувань лише від партій чи шляхом самовисування, було питання про участь блоків у виборах. За тим законопроектом, який розробили "регіонали", фактично передбачалося, що лише партії могли висувати кандидатів у депутати, а виборчі блоки зникали, як суб'єкти виборчого процесу", - нагадав Фесенко.

"Можливо узгоджували інтереси, які були пов'язані з тим, щоб у деяких регіонах забезпечити якщо не підтримку то певну лояльність з боку місцевої влади, яка б дозволила депутатам від Литвина зайти до місцевих рад", - припустив політолог.

Нагадаємо, що 10 червня голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що місцеві вибори можуть пройти 31 жовтня цього року. Однак раніше спікер наполягав на тому, що вибори слід провести 27 березня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" пішли на умови Литвина в обмін на місцеві вибори восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути