Ексклюзиви
четвер, 20 травня 2010 09:05

"Регіони" хочуть не зняти, а "лімітувати" недоторканність

"Регіони" хочуть не зняти, а "лімітувати" недоторканність

Допуск іноземних військових в Україну не говорить про те, що Партія регіонів змінила своє ставлення про позаблоковий статус країни.

Про це заявила депутат від Партії регіонів Юлія Новікова в ефірі 5 каналу.

"Зовнішня політика, яка здійснюється президентом, це зважена різновекторна політика. І цей законопроект чітко підтверджує цю позицію президента", - вважає вона.

На питання, чому в 2007 році, будучи в опозиції "регіонали" виступали проти такого документа, і не дозволяли тодішньої коаліції за нього проголосувати, депутат заявила, що "тоді питання стояло набагато гостріше".

"Тоді питання стояло про підписання трьома вищими посадовими особами держави таємного секретного листа. Україну підштовхували до НАТО під покровом таємної політики", - сказала Новикова.

"Саме проти цього ми тоді протестували. Ми говорили політикуму українському: зупиніться, давайте приймемо рішення на рівні народу України. Народ повинен вирішити хочемо ми бути частиною НАТО, чи ні. Давайте проведемо референдум", - зазначила вона.

Новікова також заявила, що Партія регіонів готова лімітувати депутатську недоторканність.

"Сьогодні відбулося засідання фракції Партії регіонів. І питання депутатської недоторканності, ініціативи наших депутатів у відповідному законопроекті, обговорювалося на фракції", - сказала вона.

"Депутати готові лімітувати її (депутатську недоторканність). Взагалі всіх депутатів", - зазначила Новикова.

Депутат повідомила, що поки рішення з цього питання не прийнято, але серйозна дискусія в цьому напрямку велася.

"Мова на фракції йшла про те, що коли є чіткий зрозумілий фактаж кримінального злочину, це в принципі, безвідносно цієї бійки, то це підняло б авторитет парламенту як такого", - розповіла Новікова.

Як відомо, генпрокуратура завела на двох депутатів Андрія Парубія та Юрія Гримчака справу за події у Верховній Раді 27 квітня під час ратифікації угоди про перебування ЧФ РФ у Криму.

Генпрокурор вимагає зняття недоторканності з цих двох депутатів.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" хочуть не зняти, а "лімітувати" недоторканність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути