вівторок, 04 травня 2010 13:13

Парламентська поліція не зупинить бандитів з ПР - Ляшко

Парламентська поліція не зупинить бандитів з ПР - Ляшко

Народний депутат від БЮТ Олег Ляшко підтримує створення парламентської поліції. Про це він сказав у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Відношусь до цього позитивно. Тим більше, що БЮТ пропонував це ще коли Партія регіонів була в опозиції й блокувала роботу парламенту. Така поліція існує в інших країнах, працює там ефективно. Але питання треба розглядати у комплексі зі зняттям недоторканності. Хоч 20 поліцій створюй - коли у депутата є недоторканність, його ніхто не зупинить", - зазначив "бютівець".

За його словами, "зараз депутати-бандити ховаються за недоторканністю", тому поліція не вирішить проблему силового протистояння у парламенті.

"Яка поліція зупинить бандитів з депутатськими значками - Царьова, Саламатіна, Шенцева? Вони били в обличчя до крові своїх колег-депутатів. Коли буде скасована депутатська недоторканність, то ніяка поліція не треба буде. Бо депутат Шенцев повинен усвідомлювати, якщо він б'є депутата Карпука, то недоторканність його не прикриє. Яка тут політична діяльність, навіщо йому недоторканність? Він не політик, а бандит, і як розбійник з великої дороги повинен відповідати. Коли побив морду на вулиці міліція людину хватає, дає два роки. А в парламенті, виявляється, можна побити, носа зламати й ніхто за це не відповідає. Нікого прокуратура не хватає, не саджає. Вони розслідують, хто шашки кидав. Треба розслідувати з обох боків, а тут тільки одні винуваті", - обурився Ляшко.

На переконання нардепа, недоторканність треба знімати не повністю, а частково.

"Встановити недоторканність, що стосується політичної діяльності. Щоб політик, особливо в опозиції, не ніс відповідальності за свої погляди", - додав він.

Нагадаємо, що лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пропонує обмежити прояви агресії депутатів. Наводить до прикладу інші країни, де у парламентських залах працює депутатська поліція.
Зараз ви читаєте новину «Парламентська поліція не зупинить бандитів з ПР - Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути