вівторок, 27 квітня 2010 18:56

Депутати під егідою "яйценепробивного" Литвина затаврували себе - Вітвіцький

Депутати під егідою "яйценепробивного" Литвина затаврували себе - Вітвіцький

"Чорним вівторком" в українській історії назвав сьогоднішній день лідер громадсько-політичного об"єднання "Українська справа" Олег Вітвіцький.

"Ганебнішої зради національних інтересів, ніж та, яка відбулась у стінах Верховної Ради в новітній історії України ще не було. Нехтуючи Конституцію, не беручи до уваги позицію учасників акції протесту, 236 депутатів парламенту під егідою "яйценепробивного" Литвина, навіки затаврували себе тавром зрадників", - сказав він.

Після ранкового голосування у Верховній Раді України щодо ратифікації Угоди про продовження базування Чорноморського флоту Російської Федерації до 2042 року "Українська справа" виступила із заявою про необхідність негайного розпуску парламенту.

Як заявив Олег Вітвіцький у коментарі Gazeta.ua, спочатку треба консолідувати всі політичні сили та громадські організації національного спрямування.

"Ми будемо вимагати саморозпуску парламенту. Я поки що у Тернополі, але делегація із 30 наших представників уже під стінами Верховної Ради. На 11 травня збільшимо кількість людей до сотні".

За словами Вітвіцького, на сьогодні розпуск парламенту є єдиним шляхом правового вирішення ситуації. Ключовими також є "відставка тимчасового уряду Азарова та імпічмент Президента Януковича".

"Якщо сьогодні думка народу під стінами парламенту була проігнорована, то нема гарантій, що 11 травня не буде так само. Тоді ми почнемо збір підписів про призначення перевиборів. Для цього треба кілька мільйонів голосів. Але оскільки у нас є осередки у вісімнадцяти областях, то не буде проблемою", - наголосив він.

Новий парламент мав би денонсувати угоду про пролонгацію перебування російського ЧФ у Криму, яку сьогодні ратифікували у Верховній Раді.

"Ця угода ставить під загрозу українську незалежність", - переконаний Вітвіцький.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Депутати під егідою "яйценепробивного" Литвина затаврували себе - Вітвіцький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути