неділя, 15 серпня 2010 18:48

"Регіонам" потрібно перевести провину на когось з команди Тимошенко - політолог

"Регіонам" потрібно перевести провину на когось з команди Тимошенко - політолог

Відкриття кримінальної справи проти екс-міністра економіки Богдана Данилишина, є намаганням Партії регіонів перекласти вину за складну економічну ситуацію на уряд Юлії Тимошенко.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Уряд набрався кредитів і перебуває зараз у скрутному становищі. Це може бути відображено в електоральних рейтингах Партії регіонів. Щоб вийти з цієї скрутної електорально-іміджевої ситуації, Партії регіонів потрібно зробити таке враження, що попередня команда наробила стільки помилок, що вина в тому, що Україна вимушена піднімати на 50 процентів ціну на тарифи, на газ та інші, а також підвищувати пенсійний вік, саме через це. Тобто, не Партія регіонів в цьому винна, а саме попередня влада своєю економічною, енергетичною авантюрною в їх розумінні політикою. Для цього потрібні серйозні аргументи, і не тільки звинувачення Тимошенко, але конкретні справи. В буквальному фігуральному сенсі цього слова. Щоб було не тільки голослівне переведення вини, а для того, щоб це закарбувалося. Щоб всі думали, крім тих громадян, які розчарувалися чи починають розчаровуватися у владі. Ось чому з'явилися ці арешти, особливо Макаренка і Діденка, а також справи на Данилишина", - заявив політолог.

На думку Карасьова влада не збирається саджати когось зі своїх опонентів.

"Данилишин навряд чи сяде. Він не порушував закон. Якщо там будуть знайдені якісь порушення, бюджетні витрати, то все може бути. Хоча б тому, що вже є приклади Макаренка і Діденка", - переконаний Карасьов.

Карасьов не виключив, що якби на президентських виборах перемогла Тимошенко, то подібні акції відбувалися б і по відношенню до лідерів "регіоналів".

"Якби Тимошенко виграла президентські вибори, то проводила б подібні акції. Але за прем'єрства Тимошенко в країні панувала демократія і якийсь хоч мінімум законності. У Тимошенко були зв'язані руки. І політична культура 2004-2010 років не передбачала якихось посадок, особливо за економічну діяльність посадовців із держкомітетів або державних акціонерних компаній або, тим більше, міністрів. Сьогодні ситуація інша. Переможець хоче отримувати все і диктує свої правила. І у зв'язку з цим можна тільки сказати: "Горе переможеним". Але, якби програла "Партія регіонів", очевидно, "Горе переможеним!" стосувалося б них. Але, оскільки програла Тимошенко, ця фраза відноситься до її соратників, тих, хто входив в енергетичну, економічну команду Тимошенко", - підсумував експерт.

Нагадаємо, що раніше СБУ порушила кримінальну справу та арештувала низку членів команди Тимошенко. Зокрема справу було порушено проти екс-керівника Держмитслужби Анатолія Макаренка, екс-першого заступника голови "Нафтогазу України" Ігоря Діденка.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонам" потрібно перевести провину на когось з команди Тимошенко - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути