неділя, 15 серпня 2010 11:31

В Україні реалізовують московський варіант влади - Яворівський

В Україні реалізовують московський варіант влади - Яворівський

Народний депутат Володимир Яворівський вважає, що в Україні реалізовується проект встановлення такої ж системи влади, як і Росії.

Про це він заявив Gazeta.ua, коментуючи відкриття кримінальної справи проти екс-міністра економіки Богдана Данилишина.

"Відкрита, відверта реакція, коли арештовують людину, котра займалася розмитненням газу і одного й другого, все це нелогічно, цього зрозуміти не можна. Люди працювали на користь держави. А їх за це арештовують. А ті, хто працює проти держави, сьогодні практично себе піднімають на рівні фавору. Але взяти і арештувати міністра, одважитися на таке... Це враження, що ця влада просто пустилася берега. Це вже не підлягає ніякому розумінню. Міністра економіки арештувати — це ляпас усьому суспільству. Це означає, що якесь відчуття тримання берега у команді "регіоналів" немає", - наголосив Яворівський .

"Бютівець" переконаний, що подібні дії є нічим іншим, як продовженням політичних репресій проти БЮТ та їхніх прихильників.

"Йдеться про те, що відбуваються відверті, нахабні, нічим необґрунтовані репресії проти опозиції. Вони вже вибудували свою однопартійну вертикаль, гострять зуби на перемогу на місцевих виборах. Після цього вони знищать опозицію і московський варіант, можна вважати, в Україні процвітає і досягає свого апогею. Які будуть дії? Ми здогадувалися, що в політичний період канікул, такої аморфності, коли серпень місяць, половина липня місяця, ми сподівалися, що будуть підписані нові зрадницькі угоди із Росією, можливо, вони вже підписані, а ми про це довідаємося пізніше. Але ми не чекали, що настільки агресивно буде діяти влада. Безперечно, ми не маємо тепер ніякого морального права допустити, щоб опозиція сьогодні була відсунута на політичне узбіччя. Ми цього не допустимо. Я не хочу зараз говорити про якісь конкретні речі. Але, я думаю, наприклад, Яценюк зрозуміє, що його хочуть збутися, здихатися. Я думаю, що так само про це повинні думати Тігіпко і Гриценко. Це абсолютно зрозуміло, що це призведе до об'єднання", - переконаний "бютівець".

Яворівський підкреслив, що вважає зведення політичних рахунків ганебним явищем і "першим кроком до поразки на наступних виборах".

"Це ганебно і принизливо, прийшовши до влади, займатися помстою. Я переконаний, такий політичний сегмент ніколи не матиме майбутнього. Він має займатися реформами. Коли починають мстити, закусивши зуби, ставитися до опонентів. Що залежить від мене, я цього робити не буду ніколи", - підсумував нардеп.

Нагадаємо, що раніше СБУ порушила кримінальну справу та арештувала низку членів команди Тимошенко. Зокрема справу було порушено проти екс-керівника Держмитслужби Анатолія Макаренка, екс-першого заступника голови "Нафтогазу України" Ігоря Діденка.

Зараз ви читаєте новину «В Україні реалізовують московський варіант влади - Яворівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути