субота, 14 серпня 2010 14:36

У всіх урядах України були ворюги - Скіпальський

У всіх урядах України були ворюги - Скіпальський

Екс – заступник голови СБУ Олександр Скіпальський вважає, що відкриття кримінальної справи проти екс-міністра економіки Богдана Данилишина може мати реальні підстави.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Все-таки ми законослухняні громадяни і віримо, що підстави для заведення кримінальної справи достатні, склад злочину проглядається, і потрібно зібрати необхідну доказову базу. Тоді коментувати можна так: красти не треба, приходити у владу для особистого збагачення теж. Із якого боку це не виходило б. Чи з боку правих, чи з боку червоних, ролі не грає. Не потрібно порушувати закони і красти, що для України є дуже характерно. На жаль, крадуть всі, незалежно від кольору їхніх прапорів. Це перше питання. Тому треба це також брати до уваги. Всі склади уряду для мене були не ідеальні. Там були і порядні люди, і ворюги. І це - головний коментар", - зазначив генерал-лейтенант СБУ.

Водночас Скіпальський вважає, якщо реальних підстав для відкриття кримінальної справи немає, то з подібною практикою потрібно боротися і "знищувати на корню"

На зауваження, що з високопосадовців у нас ніколи нікого не саджали, а екс-прем'єр Павло Лазаренко відбуває термін у США, Скіпальський зазначив наступне: "Павло Лазаренко ніколи б не був переслідуваний, якби він, принаймні, виконав домовленості щодо тих людей, які потім образились на нього".

"Лазаренко тирив, вірніше продавав вкрадений росіянами газ, який продавали тут для реалізації, в компанії, а не сам. Тому він жуханув компаньйонів, за моїми підрахунками, десь так до мільярда. І на нього образились. А якби не образились, цього не було б", - вважає екс-заступник міністра з питань надзвичайних ситуацій.

Скіпальський переконаний, що домовленості і гарантії недоторканності між політичними силами мають припинитися.

"Рано чи пізно, скільки б шнурочок не тягнувся, а кінчик знайдеться. Ні та політична сила, ні, особливо, політична сила після Майдану, на яку ми сподівалися, і яка казала лозунги "бандитам тюрми" не виправдала сподівань. Що, позицію, яку проводив Ющенко, можна вітати? Ні! Він не виконав і не виконував... Моя критика Ющенка була якраз не в тому, що він декларував... Бо те, що він декларував, кожному свідомому українцеві можна підписатися під цим. А те, що він робив, а особливо те, що робили його любі друзі. Вони тільки дискредитували те, що озвучив Ющенко. Вони не боролися зі злочинністю, а, навпаки, протягнули їй руку дружби. І протягнув ту руку дружби Віктор Балога, який замість того, щоб наводити порядок, його розмивав своїми зв'язками і зміцненням отієї сили, яка сьогодні при владі", - наголосив колишній начальник служби охорони Віктора Ющенка.

Екс – заступник голови СБУ також натякнув, що підстав для подальшого відкриття кримінальних справ проти колишніх членів уряду більш ніж достатньо.

"А тут хлопці більш прагматичні. Вони потерпіли, вони більш професійні дехто і більш рішучі. Вони зробили те, чого не зробила минула влада. Але, що більше всіх турбує, роблять це під прицілом своїх інтересів. Але я не думаю, що вони настільки це робили цинічно, щоб не було для цього підстав. А якщо підстави є, тепер давайте, хай подивляться в дзеркало і пригадають відоме російське прислів'я: "Нечего на зеркало пенять, коли рожа кривая". Тим більше, що моя інформаційна база за час мого перебування якраз дозволяє мені мати свою думку відносно діючих персоналій, як вчорашньої влади, так і нинішньої. Але я з прищуреним оком на все це дивлюсь. На жаль, страждає Україна, страждає її авторитет, поки пани чубляться", - переконаний Скіпальський.

Зараз ви читаєте новину «У всіх урядах України були ворюги - Скіпальський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути