Ексклюзиви
понеділок, 20 вересня 2010 10:37

"Регіонали" відправили Черновецького у космос з квитком в один бік - Гриценко

"Регіонали" відправили Черновецького у космос з квитком в один бік - Гриценко

Киян позбавили права обирати собі міського голову через те, що Партія регіонів не має значної підтримки у столиці.

Таку думку у прямому ефірі Українського бізнес-каналу (UBC) озвучив нардеп від НУ-НС Анатолій Гриценко.

Гриценко зазначив, що Леонід Черновецький вже за фактом не є міським головою.

"Черновецького відправили з квитком в один бік у космос. Його ж називають жартома космічним мером, - іронізує Гриценко, - хоча в кожному жарті є доля жарту", - зазначив парламентар.

Він підкреслив, що зараз, після призначення Попова першим заступником київського голови, а також після впровадження змін до Закону про столицю, у Києві встановлено пряме президентське правління.

"Київ – єдине місто, яке не буде голосувати 31 жовтня. Виборів у Києві не буде: ні міськради, ні мера", - обурюється Гриценко.

Через внесені зміни, зазначив він, 3 млн. жителів Києва позбавлені права обирати собі голову. Адже той, кого вони підтримають на виборах, зможе лише головувати на сесії Київради. Натомість, реальний керівник виконавчої влади столиці призначатиметься президентом.

"Хто буде цей "смотрящий", звідки – з Донецька, Луганська, з Криму – немає різниці, – вважає Гриценко. - Кияни повинні мати право самим обирати собі керівника, але зараз їх такого права позбавили".

Коментуючи ще одну зміну до Закону про столицю, а саме – скасування райрад, Гриценко сказав, що можливо, це рішення має сенс. Однак лише за умов тривалого обговорення, пояснення, врахування думки киян.

"Але ж це робилося, "ламаючи через коліно", - сказав він. – Я пам"ятаю, як приймалися ці зміни: одразу в першому й другому читанні. При тому, що депутати мають право внести поправки до другого читання, закон це передбачає. Зверталися до Литвина, і я в тому числі, але всі наші звернення, вибачте, були "по барабану". Була чітка команда згори – прийняти".

Причиною впровадження таких змін, на переконання Гриценка, є страх.

"Партія Регіонів відчуває, що не користується такою підтримкою серед киян, щоб отримати достойний показник на виборах. Через те виборів не буде", - резюмував депутат.

Нагадаємо, що згідно до закону про столицю президент фактично отримав право призначити головою КМДА будь-кого. До цього посади мера та голови КМДА поєднувала одна людина.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" відправили Черновецького у космос з квитком в один бік - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути