Ексклюзиви
середа, 09 лютого 2011 13:56

"Регіонали" погрожують вигнати МВФ з України

"Регіонали" погрожують вигнати МВФ з України

Федерація профспілок України вимагатиме припинення співпраці нашої країни з Міжнародним валютним фондом, якщо МВФ не відмовиться від вимоги підвищити пенсійний вік для громадян України.

Про це в інтерв'ю "Главкому" заявив голова ФПУ регіонал Василь Хара. За його словами, МВФ протягом трьох місяців не може відповісти на звернення ФПУ з приводу вимог, прописаних в меморандумі.

"Ми навіть негативної відповіді не отримали! Вони поводяться дуже несерйозно, і якщо вони так поводитимуться, то Федерація профспілок України наполягатиме на усуненні такого компаньйона як МВФ. ФПУ почне пікетувати представництво МВФ "аж до вимоги припинення взаємин і того, щоб вони забралися з території України", - заявив Хара.

Депутат також переконаний, що Фонд пропонує "абсолютно непотрібні, невиправдані і непопулярні заходи, щоб загострити соціальну складову".

"Якщо не буде відкликаний нещасливий законопроект, організовуємо тиск на Верховну Раду. Якщо і після цього не буде почутий народ, у нас є і інші методи, аж до страйку і політичних вимог", - додав Хара.

Нагадаємо, у грудні прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що припускає відмову від підвищення пенсійного віку за підсумками громадського обговорення пенсійної реформи.

Між тим Кабмін вніс до Верховної Ради законопроект про пенсійну реформу.

Проектом закону уряд серед іншого запропонував парламенту підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців, починаючи з 1 лютого 2011.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" погрожують вигнати МВФ з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути