пʼятниця, 24 грудня 2010 11:41

Тігіпко закликав відчути ефект від пенсійної реформи через 10 років

Тігіпко закликав відчути ефект від пенсійної реформи через 10 років

У разі проведення пенсійної реформи в 2011 р. результати її ефективність Україні отримає в 2016-2021 р.

Про це заявив з трибуни Верховної Ради Україна віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час години запитань до уряду.

Він підкреслив, що основна мета пенсійної реформи - підвищення пенсій і надання громадянам України гідного пенсійного забезпечення.

За словами міністра, співвідношення працюючих українців до пенсіонерів постійно погіршується, і на сьогоднішній день в Україні налічується 13,7 млн пенсіонерів, а кількість тих, хто робить внески до Пенсійного фонду - 14,4 млн.

Віце-прем'єр - міністр соціальної політики також запевнив, що працюючі пенсіонери, крім державних службовців, нічого не втратять після реалізації пенсійної реформи.

"Усі працюючі пенсіонери, які сьогодні працюють, - це близько 3 млн людей, практично не відчують жодних змін. Закон не передбачає, що працюючі пенсіонери щось втратять", - сказав він.

"Хочу звернутися до шахтарів, військових, які сьогодні працюють. Ми зацікавлені, щоб ці люди працювали, тому що від них йде в першу чергу сплата до Пенсійного фонду", - пояснив віце-прем'єр.

Тігіпко зазначив, що тільки ті категорії, які відносяться до державних службовців і ті десять категорій, які до них прирівняні, під час своєї роботи будуть отримають не "пенсію, яка б дорівнювала 80% їхнього заробітку, а приблизно 50%".

За словами віце-прем'єра, для чоловіків збільшення віку виходу не пенсію торкнеться в першу чергу держслужбовців - з 2013 року він збільшиться з 60 до 62 років.

Тігіпко нагадав, що пенсійний вік, який діє сьогодні в Україні, був встановлений ще в СРСР у 1929 р.

Віце-прем'єр повідомив, що в даний час в Україні чоловіки, вийшовши на пенсію, живуть в середньому 14 років, жінки - у середньому 25 років. Мінімальна пенсія у чоловіків складає в середньому 1300 грн, у жінок - 850 грн.

За матеріалами РБК-Україна, Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко закликав відчути ефект від пенсійної реформи через 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути