вівторок, 20 жовтня 2009 20:34

"Регіонали" кажуть, що Янукович не проросійський кандидат

"Регіонали" кажуть, що Янукович не проросійський кандидат

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович сьогодні незалежний від Росії. У нього свої погляди на речі.

Про це у вівторок ввечері в ефірі Шустер Live заявив колишній генпрокурор і нині "регіонал" Святослав Піскун, коментуючи кліше європейських телеканалів щодо проросійського курсу лідера опозиції.

"Не буду стверджувати, які у нього були думки 5-7 років тому, бо я його близько не знав. Проте зараз я можу сказати, що він проукраїнський політик", - сказав екс-прокурор.

"Я думаю, що наш лідер знайде можливість поліпшити стосунки з Європою. З нами будуть рахуватись тільки тоді, коли Україна буде сильною і економічно незалежною державою. Якщо ми будемо залежати від одного чи іншого фактора, то з нами не буде рахуватись ніхто - ні Росія, ні Європа", - підкреслив "регіонал".

Піскун також вважає неприпустимою формою спілкування у вигляді листів між президентами України і Росії. Нардеп зазначив, що Янукович став на сторону президента РФ Дмитра Медведєва після критики українського глави Віктора Ющенка, бо "слід відстоювати інтереси власної держави".

"Між нашими країнами має бути ближчий, тепліший і добріший зв"язок. Наприклад, при Кучмі часто були зустрічі без краваток. За рік проводилось 8-9 таких зустрічей. Це коли обговорювались питання, які не можна обговорювати під протокол. Це все життєві теми і питання", - розповів він.

Піскун наголосив, що непотрібно шукати винуватих в загостренні відносин між Україною і Росією. За його словами, ми ніколи не знайдемо крайнього, бо кожна країна самодостатня.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" кажуть, що Янукович не проросійський кандидат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути