Ексклюзиви
середа, 27 травня 2009 12:53

Янукович просить не чіпати Голодомор, щоб не ображати Росію

Янукович просить не чіпати Голодомор, щоб не ображати Росію

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович висловлює протест і стурбованість у зв"язку з порушенням СБУ кримінальної справи за фактом вчинення в Україні геноциду у 1932-1933 роках.

"Цілком очевидно, що такі дії не витримують жодної критики. Більше того, я назвав би таку постановку питання провокаційною і безвідповідальною", - заявив Янукович.

Він стурбований тим, що "суспільство знову опиняється перед загрозою бути втягнутим у внутрішній конфлікт, спричинений різницею в оцінках причин і наслідків трагічних подій 1932-33 років".

Януковичу "важко повірити у те, що українська влада свідомо іде на такі кроки". "Якщо це так, то напрошується дуже невтішний висновок: підтримка постійної напруги навколо питання про Голодомор потрібна нинішній владі для того, щоб продовжувати погіршувати і без того погані відносини з Росією", - вважає він.

При цьому лідер "Регіонів" нагадує, що "для Росії як правонаступниці СРСР ця тема є особливо чутливою".

"Офіційна Москва і широка громадськість Росії слушно зауважує, що внаслідок тих трагічних подій гинули не лише українці, а й представники багатьох інших національностей", - зауважив Янукович.

"Однак цей очевидний факт мало що значить для осіб, які цинічно використовують трагедію 1932-33 років для того, щоб залишитися при владі", - заявляє він і припускає, що "вони навіть готові викреслити з історії України увесь радянський період".

"Бо якщо порушувати кримінальні справи проти організаторів Голодомору, до них слід буде долучити все керівництво та партійно-радянський актив тодішньої радянської України", - пояснив Янукович.

"Зрозуміло, що йдеться про чергову пропагандистську кампанію в рамках великої геополітичної гри", - заявляє лідер Партії регіонів.

У зв"язку з цим він висловлює "протест проти чергової спроби нинішніх владоможців втягнути суспільство у громадянське протистояння, а Україну – у конфронтацію з РФ".

За матеріалами: Сайт Партії регіонів, Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Янукович просить не чіпати Голодомор, щоб не ображати Росію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути