четвер, 01 листопада 2007 14:24

"Поведінка Ющенка у перевиборах мера Києва буде вкрай показовою"

Експерти Агентства моделювання ситуацій вважають, що ступінь впливу Президента Віктора Ющенка на можливі позачергові вибори мера Києва визначить його шанси на переобрання Президентом.

"Ініціювання перевиборів Черновецького - це сильний крок, на який може піти рішучий президент, який претендує на найбільш активну, вирішальну роль в українській політиці", - говорить Директор АМС Віталій Бала.

Він вважає, що ступінь і формат впливу Президента на ці можливі вибори покажуть, як Ющенко буде боротися за розширення свого політичного впливу.

"Зараз поведінка Президента Ющенка в так званому "київському питанні" буде вкрай показовою. Залежно від ступеня його участі у вирішенні цієї проблеми можна буде прогнозувати, як Президент буде вести боротьбу за потрібний йому формат коаліції, за вплив на діяльність Кабміну, як він буде готуватися до боротьби за другий строк", - зазначає експерт.

Бала також вважає, що саме із цих виборів Ющенко може почати фактичну кампанію з виборів Президента.

"Для цього йому необхідно буде переступити через амбіції й бажання вести кулуарні переговори окремих членів його оточення. Крім усього іншого, саме місцеві вибори, залежно від ступеня участі в них Президента, можуть стати початком майбутньої президентської кампанії", - сказав Бала.

Експерт вважає, що саме питання перевиборів мера Києва й формування коаліції визначать характер і конфігурацію майбутніх президентських виборів.

Експерти АМС вважають, що створення коаліції за участю Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" і Партії регіонів погіршить шанси Президента Віктора Ющенка на переобрання Президентом, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «"Поведінка Ющенка у перевиборах мера Києва буде вкрай показовою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути