понеділок, 03 травня 2010 12:52

"Обамі важливіший збагачений уран, ніж кілька іржавих кораблів у Севастополі"

"Обамі важливіший збагачений уран, ніж кілька іржавих кораблів у Севастополі"

Угода про продовження терміну перебування Чорноморського флоту ставить хрест на входженні України до НАТО, вважає німецький політолог Александр Рар.

"Зараз Росії просто щастить, а іншим - ні. Трагічно загинув польський президент Лех Качинський, пішов з політики Джордж Буш, пішов і Віктор Ющенко. Залишився один Михайло Саакашвілі. А Росія використала свої можливості і змінила геополітичну ситуацію там, де ще кілька місяців тому програвала", - каже він.

Янукович мусить дуже чітко пояснити, що поступки Росії – вимушені задля порятунку соціальної системи країни. Інакше йому буде складно. Якщо опозиція прийде до влади, вона моментально відіграє усе назад. І Захід встане на захист України, якщо Росія прямо на неї зазіхатиме, вважає Александр Рар:

"Хоча Євросоюзу зараз зовсім не до україно-російських відносин. Йому потрібно рятувати себе: у черзі після Греції стоїть Португалія, не відомо, що трапилось в Ісландії, де півострова під попелом, у Німеччині економіка ледве дихає. Те, що російський газ унаслідок угоди тектиме безперешкодно, Європу цілком влаштовує. Тому Чорноморський флот у Криму зовсім не підстава, щоби Європа турбувалася.

Своя сорочка ближче до тіла й американцям. Вашингтону дуже сподобалось, коли Янукович віддав високозбагачений уран. Для Обами це набагато важливіше, ніж кілька іржавих кораблів у Севастополі.

Але дорога до Євросоюзу Україні відкрита й з російським флотом. Одне другому не шкодить", - підсумовує Рар.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Обамі важливіший збагачений уран, ніж кілька іржавих кораблів у Севастополі" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути