неділя, 02 травня 2010 15:33

Три військові бази варто розмістити Україні на території Росії

Три військові бази варто розмістити Україні на території Росії

Про можливе розташування й оснащення українських баз у Росії "Країна" поспілкувалася з керівником Центру військово-політичних досліджень та проекту Флот-2017 Дмитром ТИМЧУКОМ.

1) База українських Військово-Повітряних сил на півдні Росії, неподалік від кордону з Казахстаном могла би бути транзитною вздовж маршруту з Європи в Афганістан.

Із оснащення могла б мати транспортні літаки, механізовану бригаду для прикриття з суші у складі двох механізованих батальйонів, розвідувальну роту, дивізіон протиповітряної оборони: комплекси С300, С200 або зенітно-ракетні "Бук", залежно від поставлених задач.

2) База українських Сухопутних військ у Ростовській області у випадку терористичної загрози з Північного Кавказу могла б захищати мирне населення. Підтримувала б розвиток Кубані, заселеної етнічними українцями. Її чисельність не перевищувала б дві тисячі військових.

3) База українських Військово-Морських сил у Новоросійську могла б забезпечувати наші регіональні інтереси в Чорноморському басейні та Приазов'ї.

Її можна було б оснастити трьома корветами, двома великими десантними кораблями, двома підводними човнами та 10 допоміжними суднами й сторожовими катерами.

Повний текст читайте у 18 номері журналу "Країна" від 30 квітня 2010.

Зараз ви читаєте новину «Три військові бази варто розмістити Україні на території Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути