Ексклюзиви
пʼятниця, 24 жовтня 2008 13:14

"Наша Україна" може поновити коаліцію з БЮТ? У Ющенка інші плани

"Наша Україна" може поновити коаліцію з БЮТ? У Ющенка інші плани
Нашоукраїнці передумали йти на вибори і прагнуть відтворити коаліцію з БЮТ.

Про це пише "Газета 24", посилаючись на свої джерела.

Співбесідник видання з СП також підтвердив інформацію про відставку глави Секретаріату Президента. "Про відставку Балоги заговорили ще у середу, коли Віктор Іванович не вийшов на роботу. Наступного дня в Секретаріаті весь день обговорювали його наступника. Говорили, що, найімовірніше, крісло, що звільнилося, займе Роман Безсмертний і що разом з Балогою підуть його заступники Андрій Кислінський і Олександр Шлапак", - сказав він.

Як розповіли джерела видання у Верховній Раді, недавно Віктор Ющенко зібрав у себе представників "Нашої України" і розповів, яким він бачить їх спільне майбутнє.

Перше – Віктор Балога очолює передвиборний штаб блоку Ющенка.

Друге – партія "Єдиний центр" входить до складу цієї сили.

Третє – після виборів пропрезидентський блок створює коаліцію з Партією регіонів.

Проте лідер НУ В"ячеслав Кириленко несподівано запротестував. Він нібито не погодився ні на формування більшості в такому форматі, ні на об"єднання з ЄЦ, і найголовніше – зажадав відставки Віктора Балоги.

За версією джерела інтернет-видання "Оглядач", після політради події розвивалися таким чином: у Балоги з Президентом відбувся "тривала і дуже неприємна розмова". Потім глава СП сам написав два укази глави держави. Перший – про своє звільнення. Друге – про призначення главою секретаріату Романа Безсмертного. Завіривши їх факсиміле Ющенко, яке нібито вже давно знаходиться у глави секретаріату в особистому розпорядженні, він подав документи до відділу кадрів, а сам кудись зник.

"Балога вже приглянув собі місце посла в одній з європейських країн. Якщо його план щодо створення широкої коаліції за участю Регіонів і НУНС провалиться, йому потрібно їхати з країни, а то регіонали його тут з"їдять", – озвучило план відступу сірого кардинала джерело видання в парламенті.

Президент дав "Нашій Україні" два дні на роздуми. Але нашоукраїнцям, очевидно, набридло бути заручниками ігор Банкової, і вони дійсно готові повернутися в лоно колишньої коаліції. Кореспондент видання став свідком бесіди Романа Зварича (НУ) з одним із бютівців. "Протримаєтеся ще два дні, і все буде як треба", – просив Зварич.

Пізніше виданню стало відомо, який план задумали екс-союзники. Коаліція може бути відтворена на базі БЮТ і НУНС. Проте щоб більшість не була хисткою, бютівці нібито заручилися підтримкою частини регіоналів і блоку Литвина за допомогою аргументів у вигляді посад і інших благ. Ні ті, ні інші офіційно до коаліції не увійдуть, проте пообіцяли, що ситуативно підтримуватимуть більшість під час голосувань.



Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" може поновити коаліцію з БЮТ? У Ющенка інші плани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути