субота, 19 червня 2010 17:29

"Нафтогазу" поставили завдання закачати додаткові 11 млрд куб. м газу

"Нафтогазу" поставили завдання закачати додаткові 11 млрд куб. м газу

НАК "Нафтогаз України" поставлено завдання додатково закачати в підземні сховища 11 млрд куб. м газу.

При цьому близько 3 млрд куб. м вже закачано, пише "Дзеркало тижня".

Нагадаємо, стокгольмський арбітражний трибунал 8 червня виніс ухвалу, яким зобов'язав "Нафтогаз" повернути компанії RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також передати їй 1,1 млрд куб. м газу як компенсацію. Крім того, суд зобов'язав "Нафтогаз" заплатити RosUkrEnergo 197 млн дол. за порушення контракту.

Того ж дня, 8 червня, СБУ порушила справу за фактом нанесення збитків державі Україна у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу. У списку свідків у цій справі опинилися всі колишні члени правління НАК.

Колишньому першому заступнику голови правління "Нафтогаза" Ігорю Діденко 16 червня було пред'явлено звинувачення в залученні у "стокгольмській справі" як підозрюваного в здійсненні злочину за привласнення та розтрату коштів в особливо великих розмірах. Такі дії караються позбавленням волі на термін від 7 до 12 років.

Нинішній менеджмент компанії до слідства не притягувався.

Договір поступки права вимоги боргу від RosUkrEnergo між "Нафтогазом" і "Газпромом" був підписаний Діденком в січні 2009 р., згідно з директивами, затвердженими тодішнім прем'єром Юлією Тимошенко. Окрім Діденка договір підписав заступник голови правління "Газпрому" і одночасно представник російської компанії в координаційному комітеті RosUkrEnergo Валерій Голубєв.

Глава СБУ як свідків у цій справі поки що не викликав ані главу Мінпаливенерго Юрія Бойка, ані співвласника RosUkrEnergo Дмитра Фірташа, ані екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогазу" поставили завдання закачати додаткові 11 млрд куб. м газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути