Ексклюзиви
середа, 16 червня 2010 16:29

Льовочкін не вірить, що Портнов розробляв схему проти Фірташа

Льовочкін не вірить, що Портнов розробляв схему проти Фірташа

Адміністрація президента не буде втручатися в розслідування справи щодо завдання шкоди Україні за рішенням Стокгольмського арбітражу щодо позову "РосУкрЕнерго".

Про це заявив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін журналістам у середу.

"Ми не будемо втручатися в цю справу і ми не вважаємо за необхідне коментувати дії спецслужб", - сказав він.

"На разі є два виходи з цієї ситуації: перша - намагатися домовитися з "РосУкрЕнерго" про мінімізацію державних витрат при виконанні рішення Стокгольмського суду, інший вихід - подати апеляцію на рішення суду. Який з цих двох напрямків буде реалізований, я поки що не знаю", - зазначив Льовочкін.

На запитання, чи буде притягнений до відповідальності заступник глави адміністрації президента Андрій Портнов, - адже він, будучи депутатом від БЮТ, надавав юридичну підтримку й розробляв схему відчуження 11 млрд. куб. м газу від РУЕ на користь "Нафтогазу України", - Льовочкін відповів:

"Це - домисли про те, що Портнов будував такі схеми. І це справа слідства - розібратися: хто розробляв цю схему і хто її реалізовував. Портнов сам до мене не підходив і не говорив, що він щось там розробляв".

"Але я думаю, що у керівництві НАК не працювали камікадзе, які виконували таку роботу без якихось директив", - зазначив глава адміністрації президента Віктора Януковича.

Як відомо, 8 червня Стокгольмський суд виніс рішення за позовом "РосУкрЕнерго", яким зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути РУЕ 12,1 млрд. куб. м газу - тобто 11 млрд. куб. м газу, які знаходиться в підземних газових сховищах і за які йшла суперечка, а також 1,1 млрд. куб. м газу як неустойку за порушення умов контракту.

Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом завдання збитків державі Україна у зв'язку з цим рішенням Стокгольмського арбітражу - адже Україна має повернути РосУкрЕнерго "додаткові обсяги газу у вигляді штрафних санкцій".

У цій справі вже допитано екс-заступника голови "Нафтогазу" Ігоря Діденка, з нього взято підписку про невиїзд.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Льовочкін не вірить, що Портнов розробляв схему проти Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути