вівторок, 13 січня 2009 14:41

"Нафтогаз" не блокує надходження російського газу до Європи

"Нафтогаз"  не блокує надходження російського газу до Європи

НАК "Нафтогаз України" спростовує інформацію про блокування транзиту російського газу. Про це заявив РБК-Україна прес-секретар компанії Валентин Землянський. За його словами, не відповідає дійсності і повідомлення "Газпрому" про нібито недопущення офіційних російських спостерігачів на українські газовимірювальні станції.

Нагадаємо, сьогодні заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв заявив у Брюсселі, що Україна не допустила російських спостерігачів на свої газовимірювальні станції (ГВС).

"Україна блокувала транзит російського газу до Європи", - додав він.

Медведєв повідомив, що українська сторона не відкрила магістральний газопровід для надходження транзитного газу, у зв"язку з чим у російської компанії немає фізичної можливості для постачань газу європейським споживачам. Україна також проінформувала "Газпром" про те, що ГТС країни в даний час орієнтована на подачу газу внутрішнім споживачам.

Медведєв підкреслив, що дії України суперечать раніше досягнутим домовленостям про відновлення транзиту, і "Газпром" повідомив своїх європейських партнерів про виниклі складнощі з відновленням транзиту.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" не блокує надходження російського газу до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути