Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2007 15:16

"Яценюк стоїть перед вибором: залишатися найманцем чи робити свою політику"

"Яценюк стоїть перед вибором: залишатися найманцем чи робити свою політику"
Політолог Володимир Фесенко з Центру політичного аналізу "Пента" вважає, що Яценюк, з огляду на ого політичну надгнучкість, буде "гутаперчевим спікером".

За словами Фесенка, Яценюка хочуть використовувати як противагу та фактор стримування стосовно можливого майбутнього прем"єра Тимошенко, й у функції регулятора керованої активності Партії регіонів як "опозиції його величності". На думку політолога, новообраний спікер, певний час виконуватиме ці задачі.

"Потенційне надзавдання – формування конституційної більшості в інтересах президента. В його вирішенні й голову можна зламати, у політичному змісті, мається на увазі. Але українська політична кон"юнктура дуже мінлива, а, отже, буде змінюватися і Яценюк. Треба буде – він прекрасно знайде спільну мову і з Юлею Володимирівною і з Ринатом Леонідовичем", - вважає Фесенко.

За його словами, Яценюк – дуже талановитий представник нової хвилі українського топ-менеджменту, і бізнесового і державного одночасно. Один з головних секретів його успіху – сполучення екстраординарних професійних знань і умінь, західного стилю менеджменту з твердою, часом цинічною, бізнесовою хваткою та вмінням вести апаратну інтригу.

На думку Фесенка, це особливості нового покоління управлінської еліти, яке тепер виходить і на політичну авансцену.

"Яценюки" за своєю суттю відрізняються і від Тимошенко, і від "кириленок" з "луценками". Вони ліберали-західники за світоглядом і яппі за духом і способом життя.

Рано чи пізно їм доведеться вибирати – чи залишатися в ролі найманих топ-менеджерів у професійних політиків і олігархів, чи робити свою політику.

Це дилема, перед якою стоїть і сам Арсеній Яценюк і той професійно-управлінський шар, який він уособлює, каже Фесенко.


Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Яценюк стоїть перед вибором: залишатися найманцем чи робити свою політику"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути