Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2007 16:32

Путін видав указ про створення агенства для контролю за ЗМІ

Володимир Путін здійснив кроки зі створення нового агентства, яке ліцензіюватиме видання і стежитиме за їхньою продукцією. Нове агентство отримає контроль над телебаченням, радіо, газетами й інтернетом. В указі мовиться, що нове агентство підкоряється безпосередньо уряду, а не міністерству інформаційних технологій і зв"язку або міністерству культури і друку.

На думку зарубіжних оглядачів, указ Путіна є тривожним, хоч і логічним продовженням його кампанії зі встановлення жорсткого контролю над ЗМІ, і дає також можливість здійснювати вплив на інтернет. Особливий неспокій викликає те, що у нового агентства буде доступ до особистих даних користувачів інтернету.

Журналіст Gerald Tribune нагадує про такі прецеденти інформаційної політики Кремля як звільнення в 2004 році Рафа Шакірова, колишнього редактора "Известий", за критичне освітлення захоплення школи в Беслані. Також минулого року російська влада випустила попередження провідному незалежному сайту Gazeta.ru за публікацію данських карикатур на пророка Мухаммеда. Друге таке попередження призведе до закриття видання, повідомляє Gerald Tribune (сайт ИноПресса).

Зараз ви читаєте новину «Путін видав указ про створення агенства для контролю за ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути