понеділок, 27 червня 2022 01:01

Путін робить ставку на своїх союзників

Путін робить ставку на своїх союзників
Союзники не поспішають допомагати президенту Росії Володимиру Путіну. Фото: ТАСС

Росія вичерпала майже всі свої ресурси у війні проти України.

Тому зараз намагається активно шукати допомоги у союзників. Зокрема у країн, які входять до Організації договору про колективну безпеку, серед яких - Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан. Про це сказав радник глави МВС Ростислав Смірнов в ефірі 24 каналу.

Зараз їхнє втягнення в війну Росії проти України – малоймовірне. Однак мова може про неофіційну передачу військового озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може залишитися без сучасного озброєння: в МВС дали прогноз

"Така вірогідність невисока, але вона існує. Саме тому ми та увесь світ маємо за цим дуже пильно спостерігати", – заявив радник.

Цивілізовані країни повинні відреагувати санкціями, якщо якась країна наважиться передавати зброю Росії.

"Ми не можемо допустити цього, тому повинні працювати превентивно. Зокрема, говорячи про можливі наслідки такої співпраці", – зауважив Смірнов.

Зараз найбільшу підтримку Росія у війні проти України отримує від Білорусі. Саме з її території відбулося вторгнення військ РФ 24 лютого 2022 року, а зараз із використанням білоруських аеродромів триває активний ракетний обстріл території України.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відмовився визнавати так звані ДНР і ЛНР. Про це він сказав у присутності президента РФ Володимира Путіна на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

Токаєв додав, що підтримує територіальну цілісність України.

Казахстан не допомагатиме Росії обходити санкції, запроваджені проти неї країнами світу через збройну агресію проти України. Попри це країна продовжить торгівлю з РФ та інвестуватиме в її ринок.

Зараз ви читаєте новину «Путін робить ставку на своїх союзників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути