пʼятниця, 17 червня 2022 19:46

Токаєв перед Путіним не схотів визнавати так звані ДНР і ЛНР: "Це квазіреспубліки"

 

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відмовився визнавати так звані ДНР і ЛНР.

Про це він сказав у присутності президента РФ Володимира Путіна на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, повідомляє Orda.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Казахстан змінить назву нафти, бо її плутають з російською - Reuters

Він говорив про непорушність цілісності держав і право народів на самовизначення. Наголосив, що якщо право нації на визначення реалізують, то замість 193 держав в ООН виникне понад 500 або 600 держав.

"Звісно, це буде хаос. Тому не визнаємо ні Тайвань, ні Косово, ні Південну Осетію, ні Абхазію. Очевидно, цей принцип буде застосований до квазідержавних утворень ЛНР і ДНР", - сказав Токаєв.

Президент Казахстану Токаєв раніше казав, що в його країни особливі стосунки з Росією.

Однак він додав, що підтримує територіальну цілісність України. Про це казахстанський лідер написав у статті "Турбулентність у Євразії не уповільнить прогресу Казахстану".

Казахстан не допомагатиме Росії обходити санкції, запроваджені проти неї країнами світу через збройну агресію проти України. Попри це країна продовжить торгівлю з РФ та інвестуватиме в її ринок.

Зараз ви читаєте новину «Токаєв перед Путіним не схотів визнавати так звані ДНР і ЛНР: "Це квазіреспубліки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути