вівторок, 15 квітня 2014 03:45

Путін переконував Обаму у своїй непричетності до ситуації у південно-східних регіонах України

Путін переконував Обаму у своїй непричетності до ситуації у південно-східних регіонах України
Фото: РИА Новости

Президент Росії Володимир Путін закликав президента США Барака Обаму не допустити застосування сили та кровопролиття у південно-східних регіонах України.

Про це глави двох держав говорили по телефону, повідомляє прес-служба Кремля.

Російська сторона висловила думку, що "протестні виступи в Донецьку, Луганську, Харкові, Слов'янську та інших містах українського південного сходу - результат небажання і нездатності керівництва в Києві враховувати інтереси російського і російськомовного населення".

Путін закликав Обаму "максимально використовувати наявні в американської сторони можливості, щоб не допустити застосування сили і кровопролиття".

Президент США у свою чергу висловив стурбованість російським втручанням на південному сході України на що Путін відповів, що "подібні спекуляції засновані на недостовірній інформації".

За повідомленням Кремля, під час розмови, "було домовлено продовжити зусилля з пошуку шляхів дипломатичної взаємодії в контексті ситуації на Україні напередодні планованої чотиристоронньої (Євросоюз, Росія, США, Україна) зустрічі в Женеві 17 квітня".

Як відомо, Служба безпеки України перехопила телефонні розмови сепаратистів у Слов'янську з їхнім російським керівництвом.

Російським керівником сепаратистів із записів СБУ виявився політолог/піарник Олександр Бородай.

Зараз ви читаєте новину «Путін переконував Обаму у своїй непричетності до ситуації у південно-східних регіонах України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути