середа, 06 серпня 2014 14:16

Путін незабаром або визнає поразку, або введе війська в Україну – ЗМІ

Путін незабаром або визнає поразку, або введе війська в Україну – ЗМІ
Фото: http://uapress.info

Криза в Україні, очевидно, сама не зникне. Про це свідчить те, що Росія знову збирає свої війська на кордоні з Україною і влаштовує навчання, які миттєво можуть перетворитися на військове вторгнення.

Про це пише 5 серпня британська газета The Guardian.

Газета відзначає, що за останні місяці було як мінімум два випадки, коли здавалося, що конфлікт на Сході України може завершитися. Перший з них був, коли президентом став Петро Порошенко, а другий - після падіння авіалайнера Boeing 777. Але не сталося так, як гадалося.

Британська газета вважає, що вже найближчим часом президент Росії Володимир Путін стане перед вибором, що робити далі. З одного боку, він може визнати, що програв і відступити. А з іншого - піти в наступ і ввести російські війська в Україну.

Другий варіант став би катастрофою для всіх країн, яких стосується конфлікт на Сході України. "Росія опинилася б залученою в довгострокову інтервенцію, яка б погіршила і без того погані відносини з Заходом. Територія України була б розколота вдруге. Східні європейці злякалися б до смерті. Західній Європі та Америці стало б соромно, що вони не змогли це зупинити", - йдеться у статті.

Видання відзначає, що зараз, коли ситуація в Україні наближається до вирішального моменту, варто сформулювати рішення, яке могло б влаштувати всі сторони і стати предметом обговорення.

Нагадаємо, що нещодавно командир загону "Донбас" сказав, що агресію Путіна зможе зупинити тільки потік трун. А газета Die Welt писала, що Путін і його виконавці програли війну в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Путін незабаром або визнає поразку, або введе війська в Україну – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути