Ексклюзиви
пʼятниця, 06 травня 2022 15:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін не має перемогти у війні проти України - Шольц

Путін не має перемогти у війні проти України - Шольц
Канцлер Німеччини Олаф Шольц сказав, що перемога РФ створить ризик міжнародного свавілля. Фото: eastnews.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц сказав, що Росія не має виграти війну проти України, бо це створить ризик міжнародного свавілля.

Він сказав про це на публічному заході в Гамбурзі, повідомляє Bild.

"Агресія Росії проти України - найбільша катастрофа нашого часу. Світ після цієї агресивної та винищувальної війни вже не буде таким, як раніше. Його вже нема", - сказав Шольц.

Ця війна знаменує радикальний розрив із європейським мирним устроєм після закінчення холодної війни. Шольц додав, що "багато розумних голів" назвали б таку війну неможливою через тісні міжнародні зв'язки після 1989 року.

"З раціонального погляду, тісна взаємозалежність національних економік вже давно зробила збройні конфлікти настільки дорогими, що жодна сторона не має думати про те, щоб удатися до цього методу", - вважає канцлер.

Він сказав, що в цій ситуації ірраціональні дійові особи через ідеологічну сліпоту знехтували ідеєю співпраці.

"Путінська імперіалістична й реваншистська ідеологія російської могутності та величі важила для російського президента більше, ніж добробут його власного народу", - сказав Шольц.

Він наголосив на солідарності з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина додатково виділить €125 млн на допомогу Україні - Шольц

"Ми надаємо Україні будь-яку підтримку, яку можемо, і водночас беремо на себе відповідальність. Путін не має виграти цю злочинну агресивну війну проти України - і він її не виграє. Якщо Путіну це зійде з рук, є ризик міжнародного свавілля. Тільки з цієї причини Росія не має взяти гору", - підкреслив канцлер Німеччини.

Західні санкції проти Росії не зніматимуть без згоди України. Канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив про це в інтерв'ю Stern. Він припускає, що президент РФ Володимир Путін хоче захопити східні й південні області України.

Зараз ви читаєте новину «Путін не має перемогти у війні проти України - Шольц». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути