четвер, 05 травня 2022 17:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина додатково виділить €125 млн на допомогу Україні - Шольц

Німеччина додатково виділить €125 млн на допомогу Україні - Шольц
Німеччина додатково виділить €125 млн на допомогу Україні у боротьбі з російською агресією, заявив канцлер ФРН Олаф Шольц. Фото: eastnews.ua

Німеччина посилює допомогу Україні, яка переживає гуманітарну катастрофу через війну, що розпочала РФ.

Про це повідомив канцлер ФРН Олаф Шольц у відеозверненні до учасників донорської конференції для допомоги Україні, що відбувається у Варшаві, передає Укрінформ.

Він зазначив, що триває 71-й день війни, однак "кожен день, який минає з моменту, коли Росія атакувала Україну, кожне скоєне російськими солдатами звірство тільки зміцнює нашу рішучість і єдність".

Канцлер Німеччини підкреслив рішучість і впевненість у тому, що "Путін не має виграти цю війну і він її не виграє", бо світова спільнота стоїть разом у тому, що стосується запровадження санкції проти Росії, посилення власної обороноздатності й солідарності з українським народом.

За словами Шольца, ФРН роками була другим найбільшим "фінансовим донором" України, а після початку війни лише посилює допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина може передати Україні потужні радари Cobra - ЗМІ

Місяць тому Берлін пообіцяв надати €425 млн гуманітарної допомоги та допомоги на розвиток, а також €70 млн на медичну допомогу для механізму цивільного захисту ЄС. Також надали додатково €430 млн для пом'якшення катастрофічного впливу війни РФ на продуктову безпеку в світі.

"Сьогодні ми обіцяємо додатково 125 мільйонів євро для гуманітарної підтримки й заходів для допомоги з підвищення стійкості України проти агресії", - заявив Шольц.

Також німецький канцлер проінформував, що ФРН надасть терміново необхідну ліквідність для українського бюджету: спеціальну позику €150 млн щойно надали, ще одну на цю ж суму підготують за прискореною процедурою.

До того ж у рамках двостороннього співробітництва в галузі розвитку Німеччина надала €120 млн до цього часу на "протистояння гуманітарним і соціальним викликам війни". Канцлер ФРН заявив, що країна планує зібрати ще €140 млн для фінансування розвитку.

Також Німеччина продовжує мобілізувати приватний сектор для допомоги Україні. Для прикладу Шольц назвав фармацевтичну промисловість, яка передає Україні вкрай необхідні медикаменти та медичну техніку, і вже надала такої на близько €100 млн.

Шольц додав, що Німеччина робить усе можливе для відновлення гуманітарного права, захисту осіб, яким загрожують, і для того, щоб можна було притягнути до закону винних у воєнних злочинах.

Президент Володимир Зеленський виступив на міжнародній конференції донорів для України. Розповів, яким бачить план відбудови України й допомогу іноземних партнерів. І яким може бути "план Маршалла" для України.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина додатково виділить €125 млн на допомогу Україні - Шольц». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути