четвер, 05 травня 2022 14:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський розповів про своє бачення "плану Маршалла" для України

Зеленський розповів про своє бачення "плану Маршалла" для України
Президент Володимир Зеленський зауважив, що якщо допомога буде своєчасною та у достатньому обсязі, українці зможуть якнайшвидше повернутися додому. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський виступив на міжнародній конференції донорів для України.

Розповів, яким бачить план відбудови України й допомогу іноземних партнерів. І яким може бути "план Маршалла" для України. Відео з виступом він опублікував у своєму Telegram-каналі.

"Як закінчиться ця брутальна війна, вирішиться не тільки на полі бою. Це залежить також від економічної, фінансової, гуманітарної підтримки й здатності забезпечити нормальне життя на звільнених територіях і відбудувати зруйноване російською армією. Свобода має продемонструвати, що захищає і дає більше, ніж тиранія, яка десятиліттями отримувала гроші за продаж нафти, газу та інших ресурсів", - зазначив він.

Зеленський додав, що Україна під час війни потребує фінансової допомоги, щоб закривати всі потреби, а також що потрібен стратегічний план міжнародної підтримки України - сучасний аналог "плану Маршалла".

"Це гроші, технології, фахівці й можливості зростання, необхідні для повернення до мирного життя, модернізації та соціальний розвиток. Це буде інвестиція у стабільність всієї Центральної та Східної Європи. Відбудова України має стати таким же історичним прикладом із нашого часу, як і відбудова європейських країн після Другої світової", - сказав він.

Президент зауважив, якщо ця допомога буде своєчасною і достатньою, українці, які виїхали з країни, зможуть якнайшвидше повернутися.

Зеленський повторив свою ідею про "патронат" певних країн у процесі відбудови областей й міст України, які постраждали від бойових дій.

Донорська конференція у Варшаві, яка відбулася 5 травня, має стати відправною точкою в реалізації європейського "плану Маршалла" для України. Євросоюз має намір скоординувати зусилля для її відновлення.

У 1940-1960 роках діяв план Маршалла, за яким Америка за свої гроші фактично відбудувала всю Західну Європу після Другої світової війни. Якщо Україна переможе, весь світ буде сконцентрований на її відбудові. Тих, хто має кошти на цю відбудову, зараз значно більше, ніж 1945-го. Сполучені Штати націлилися зробити з України подобу Південної Кореї - серйозну державу, що має сильну армію й потужну економіку.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів про своє бачення "плану Маршалла" для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути