пʼятниця, 07 вересня 2012 04:00

Путін назвав шабашем акцію Pussy Riot

Путін назвав шабашем акцію Pussy Riot
Володимир Путін. Кадр телеканалу RT

Президент Росії Володимир Путін в інтерв'ю телеканалу Russia Today назвав акцію Pussy Riot в храмі Христа Спасителя шабашем. Запис інтерв'ю, яке взяв британський журналіст Кевін Оуен, була опублікована на YouTube 6 вересня; розшифровка бесіди розміщена на сайті Кремля.

Рішення суду у справі Pussy Riot глава держави коментувати не став, але заявив, що "в цілому держава зобов'язана захищати почуття віруючих". "У цих дівчат є адвокати, і вони повинні займатися поданням їх інтересів у суді. Можуть заперечити вирок у вищій інстанції і домагатися його перегляду", - сказав Путін з приводу вироку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ваня взял и пукнул в храме" - Макаревич висміяв процес над Pussy Riot

Президент додав, що владі варто звернути на дівчат увагу ще до інциденту в храмі, коли вони влаштовували інші акції. Серед них Путін згадав акцію арт-групи "Війна" в московському супермаркеті в 2008 році. Тоді, за його словами, одна з учасниць Pussy Riot (по всій видимості, Надія Толоконникова. - Прим. Стрічки.Ру) "повісили три опудала в публічному місці з написом, що потрібно звільнити Москву від євреїв, від гомосексуалістів і від гастарбайтерів".

Путін також нагадав про акцію "Війни" за участю Толоконникова в Державному біологічному музеї імені Тімірязєва (перформанс називався "Е *** ись за спадкоємця Ведмедика". - Прим. Стрічки.Ру). На думку президента, те, що учасники акції займалися груповим сексом, - це їх справа, але той факт, що вони виклали запис процесу в інтернет, - "питання спірне", як і те, що вони займалися цим в публічному місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії зловили вбивцю двох жінок, поряд з тілами яких був напис "Free Pussy Riot"

"Деякі з любителів кажуть, що груповий секс краще, ніж індивідуальний, тому що тут, так само як в будь-якій колективній роботі, сачкануть можна. Але повторюю, це справа кожної конкретної людини, але викладати в інтернет - це, на мій погляд, питання спірне і міг би підлягати теж якийсь правовій оцінці ", - додав президент.

В інтерв'ю RT Путін також відповів на запитання про справу Сергія Магнітського і відносинах Росії з США у зв'язку з цією справою. Президент заявив, що в справі "немає ніякої, просто рівно ніякого політичного підгрунтя" і що на так званий "список Магнітського" (прийнятий США список нев'їзних російських чиновників. - Прим. Стрічки.Ру) Росія могла відповісти тільки прийняттям аналогічного списку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Pussy Riot обрали не те місце для своїх виступів" - музиканти гурту Korn

Коментуючи думку про те, що після його обрання президентом в Росії почалося "закручування гайок", Путін заявив: "Я намагаюся робити те, що вважаю правильним і потрібним для нашої країни, для наших громадян, для наших людей". За словами президента, якщо під "закручуванням гайок" "розуміти вимогу до всіх, в тому числі і до представників опозиції, виконувати закон, то так, це вимога буде послідовно реалізовуватися".

Також в інтерв'ю президент Росії торкнувся низки інших питань, в тому числі проведення саміту АТЕС 2012 року у Владивостоці, боротьби з корупцією в Росії, справи засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа і декількох інших тем. Інтерв'ю Путіна RT стало першим після його вступу на посаду глави держави.

Зараз ви читаєте новину «Путін назвав шабашем акцію Pussy Riot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути