пʼятниця, 31 серпня 2012 11:44

У Росії зловили вбивцю двох жінок, поряд з тілами яких був напис "Free Pussy Riot"

У Росії зловили вбивцю двох жінок, поряд з тілами яких був напис "Free Pussy Riot"
Будинок, у якому було скоєно вбивство. Фото: Lenta.ru

У Татарстані затримано підозрюваного у вбивстві двох жінок, поряд з тілами яких на стіні виявили напис кров'ю "Free Pussy Riot". Про це 31 серпня повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ.

Затриманий - 38-річний викладач одного з вузів Казані Ігор Данилевський. Він має звання кандидата наук. У минулому Данилевський вчився разом з молодшою з убитих жінок, і досі підтримував з нею дружні стосунки. Колись жінка погасила за викладача борги. Для цього вона взяла кредити на кілька сотень тисяч рублів.

Затриманий вже розповів про причини вбивства. За його словами, через фінансову залежність він змушений був зображувати закоханість у колишню співученицю. Влітку 2012 року вони збиралися разом поїхати у Єгипет. Але Данилевський спочатку запропонував замість цього поїхати до Сімферополя, а 22 серпня прийшов до жінки додому і сказав, що відпустку краще перенести на січень. У відповідь жінка стала його ображати. Це і послужило причиною вбивства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії вбили двох жінок і кров'ю написали "Free Pussy Riot"

Після злочину викладач забрав з квартири свою боргову розписку, 100 тисяч рублів, мобільні телефони і ніж, яким було скоєно вбивство. За його словами, провокаційний напис на стіні він залишив, щоб видати вбивство за "ідеологічне" і відвести підозри від себе. З тією ж метою він склав тіла вбитих у непристойній позі.

Під час обшуку на квартирі, де викладач жив з батьками, знайшли телефони, розписку і ніж.

Стали відомі імена убитих - це 38-річна продавщиця Лілія та її 76-річна мати Фаріда. Тіла жінок знайшли в їхній квартирі у Казані 29 серпня. Було встановлено, що вони померли від численних ножових поранень. Про написи "Free Pussy Riot" на стіні квартири Слідчий комітет повідомив 30 серпня.

Адвокат однієї з учасниць Pussy Riot Микола Полозов заявив, що інцидент є "брудною провокацією". У свою чергу, глава синодального Відділу по взаємодії зі Збройними силами та правоохоронними установами протоієрей Димитрій Смирнов сказав: "Ця кров на совісті так званої громадськості, яка підтримала своїм авторитетом учасниць цього акту у храмі Христа Спасителя, тому що в результаті люди з нестійкою психікою отримали карт-бланш".

Зараз ви читаєте новину «У Росії зловили вбивцю двох жінок, поряд з тілами яких був напис "Free Pussy Riot"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути