четвер, 30 серпня 2012 12:32

У Росії вбили двох жінок і кров'ю написали "Free Pussy Riot"

Напис "Free Pussy Riot", імовірно зроблений кров'ю, виявлений в Казані на місці вбивства. Жертвами злочину стали 76-річна пенсіонерка та її 38-річна дочка, повідомляє СК РФ.

Жінкам були нанесені численні ножові поранення. Мотиви вбивства і його виконавці поки не встановлені.

  Загиблі проживали в однокімнатній квартирі, на стіні якої було виявлено напис
Загиблі проживали в однокімнатній квартирі, на стіні якої було виявлено напис

За даними слідства, загиблі проживали в однокімнатній квартирі, на стіні якої було виявлено напис. Вбивство було скоєно в період з 24 по 26 серпня, а тіла були виявлені 29 серпня. Обставини виявлення правоохоронні органи не приводять. За даними газети "Известия", слідів пограбування на місці злочину слідчі не виявили.

Адвокат засуджених учасниць Pussy Riot Микола Полозов заявив, що поява на місці вбивства напису на захист його клієнток - це "мерзотна, брудна провокація". Він підкреслив, що прихильники групи є законослухняними людьми, а в насильницьких діях були помічені як раз її противники.

Троє учасниць групи Pussy Riot були засуджені до двох років позбавлення волі кожна за хуліганство в храмі Христа Спасителя. Засуджені вважають свої дії політичною акцією.

Після винесення вироку Pussy Riot в Росії була відзначена серія актів релігійного вандалізму, проте випадків насильства над особою з цього приводу зафіксовано не було.

На думку психіатра-криміналіста Михайла Виноградова, вбивство в Казані здійснила людина з відхиленнями у психіці. Він підкреслив, що активне обговорення подій навколо акції Pussy Riot і суду над ними викликало збудження у душевнохворих людей.

Зараз ви читаєте новину «У Росії вбили двох жінок і кров'ю написали "Free Pussy Riot"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути