середа, 05 вересня 2012 10:47

"Ваня взял и пукнул в храме" - Макаревич висміяв процес над Pussy Riot

"Ваня взял и пукнул в храме" - Макаревич висміяв процес над Pussy Riot
Фото: youtube.com

Лідер російської групи "Машина часу" Андрій Макаревич написав за мотивами процесу над Pussy Riot "Пісню про Ваню", в якій іронічно змалював ситуацію з образою почуттів віруючих.

У пісні звучать такі слова: "Иванов Ваня взял и пукнул в храме. Так приперло, что не утерпел... Лбы в камуфляже руки Ване вяжут - К сожалению, был услышан пук. Власть у нас в силе, "следаки" в мыле. Сшили дело Вани в семь томов. Он попрал веру - испортил атмосферу в смысле государственных основ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дівчат з Pussy Riot треба було відшмагати і прогнати з церкви" - Охлобистін

Далі Макаревич співає про те, як у всьому світі стали захищати Ваню, а той в свою чергу вирішив написати мемуари. Закінчується пісня словами: "Тяжело, Маша, Жить в дурдоме нашем, Право слово, Господи прости!"


Раніше Макаревич підписався разом з сотнею діячів російської культури під відкритим листом на підтримку учасниць панк-групи Pussy Riot, суд над якими закінчився вироком до позбавлення волі на 2 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк пожалів Pussy Riot, але покритикував "феменок"

Нагадаємо, Хамовнічеський суд Москви засудив усіх трьох учасниць скандальної групи до двох років позбавлення волі за лютневе хуліганство в Храмі Христа Спасителя. Ще дві учасниці, які залишилися на волі, минулого тижня покинули країну, ховаючись від кримінального переслідування.


Зараз ви читаєте новину «"Ваня взял и пукнул в храме" - Макаревич висміяв процес над Pussy Riot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі