Ексклюзиви
вівторок, 03 вересня 2024 10:49

Путін намагається розбурхати старі конфлікти на Балканах

Путін намагається розбурхати старі конфлікти на Балканах
Кремль намагається відновити старі конфлікти і сіяти розбрат як всередині Західних Балкан, так і між цим регіоном і рештою Європи. Фото: eastnews.ua

Хоча країни Західних Балкан обрали шлях європейської інтеграції, Росія намагається відновити старі конфлікти в регіоні.

Про це на відкритті безпекового форуму в Бледі заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Історично Західні Балкани часто опинялися на перехресті Сходу і Заходу, Півночі та Півдня. Проте тепер нове покоління вибрало курс на Європу. А російське керівництво не може прийняти цю реальність і залишається в минулому. Кремль намагається відновити старі конфлікти і сіяти розбрат як всередині Західних Балкан, так і між цим регіоном і рештою Європи", - підкреслила вона.

Попри це, країни Західних Балкан і далі реалізовують ключові реформи і рухаються до інтеграції в ЄС, наголосила президентка Єврокомісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія за добу втратила 10 танків і понад 1360 солдатів

"Наша політична воля до швидшої інтеграції регіону йде разом із твердим переконанням, що Євросоюз є спільнотою демократій. Будь-які компроміси з нашими демократичними принципами могли б бути фатальними для досягнення наших цілей. Як країни-члени ЄС, так і країни в регіоні Західних Балкан, поставатимуть перед жорстким вибором. Двосторонні суперечності мають знайти рішення. Інтеграція в ЄС залежатиме від урядів, яким доведеться робити важкі й часом непопулярні рішення", - зазначила фон дер Ляєн.

НАТО оголосив найвищий рівень небезпеки другого рівня - "Чарлі" на своїй авіабазі в Ґайленкірхені, земля Північний Рейн-Вестфалія. Причиною стала інформація розвідки, яка вказує на можливу загрозу. Весь другорядний персонал відправили додому.

Зараз ви читаєте новину «Путін намагається розбурхати старі конфлікти на Балканах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути